Ce se întâmplă când ninge în București (în afară de trafic și mai neplăcut)? Ați ghicit: cad copaci pe mașini

11 ian. 2021
27 afișări
Ce se întâmplă când ninge în București (în afară de trafic și mai neplăcut)? Ați ghicit: cad copaci pe mașini

Sunt mai multe lucruri pe care te poți baza în București cum ar fi traficul nasol de pe Ștefan cel Mare). Dintre ele, două se bat pe poll position în anotimpul numit iarnă: avariile din rețeaua de termoficare și copacii care cad pe mașini când ninge și, asta-i culmea, mai bate și vântul.

De ce cad copacii peste mașini în București când bate vântul mai tare sau ninge și se îngreunează crengile de la zăpadă? Sigur, pentru că bate vântul mai tare și pentru că ninge, iar zăpada îngreunează crenzile. Nu, nu o să vorbim acum despre cauzele care duc la fragilizarea copacilor, gen toaletarea beteagă.

O să vorbim mai întâi despre telefoanele care au sunat (și, probabil, încă mai sună) la ISU București-Ilfov. Sunt niște zeci de bucureșteni care au ieșit din case cu gândul să își deszăpezească mașinile, dar, de fapt, le aveau de dezcopăcit.

 

Doar până la ora 9.00. ISU București-Ilfov a intervenit pentru pentru îndepărtarea a 15 copaci, a unui stâlp de electricitate și a unui cablu electric desprins.

În cele mai multe cazuri, copacii și cablurile au căzut peste mașini parcate. 9 autoturisme au fost avariate. Echipele ISU B-IF au acționat în străzile Nicolae Milescu, Covasna, Calea Floreasca, Șoseaua Dobroești, Slaniceanu Nicolae, Politehnicii, etc.

În București este până miercuri, la ora 10, avertizare de vreme rea, cu ninsoare și vânt.

Cookies