Ce scrie presa internaţională despre eliberarea lui Adrian Năstase

de:
22 aug. 2014
0 Afișari
Ce scrie presa internaţională despre eliberarea lui Adrian Năstase

ADRIAN NĂSTASE ELIBERAT. Agenţiile de presă şi publicaţiile internaţionale, inclusiv din India şi SUA, au scris despre eliberarea fostului premier Adrian Năstase, anunţă antena3.ro.

Eliberarea lui Adrian Năstase a fost tratată pe larg în presa internaţională, şi nu numai în cea europeană. Într-un articol, jurnaliştii de la Reuters au punctat că „Instanţa a dispus eliberarea condiţionată a fostului prim-ministru, Adrian Năstase, după ce acesta a executat o treime din sentinţa de patru ani şi jumătate pentru corupţie”. Tot ei amintesc că Năstase este singurul premier din România care a ajuns în spatele gratiilor de la căderea comunismului.

Jurnaliştii de la RTL au scris că fostul prim-ministru „a susţinut în permanenţă că este nevinovat, pretinzând că este victima unei condamnări politice”.

Ştirea despre eliberarea fostului lider socialist a făcut înconjurul lumii şi a ajuns şi peste Ocean. „Năstase (…) s-a împuşcat în gât într-o tentativă de suicid în 2012, când a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru că a strâns ilegal fonduri pentru campania sa electorală.”, scrie Washington Post, care a adăugat că fostul premier nu are voie să deţină funcţii publice în următorii nouă ani.

Şi jurnaliştii din India au relatat acest subiect. „Năstase a fost întâmpinat de cei doi fii ai săi şi de jurnalişti la ieşirea din închisoarea Jilava”, potrivit ZeeNews.

Cookies