ARHIVA B365

Ce sancţiuni a aplicat Jandarmeria Capitalei suporterilor în sezonul competiţional 2014-2015

Sezonul competiţional 2014-2015 a fost unul plin pentru Jandarmeria Capitalei, care a asigurat măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor la 87 jocuri de fotbal, din care – 77 de jocuri în competiţii interne (Liga I, Cupa României şi Cupa Ligii ) şi – 10 în cadrul competiţiilor internaţionale (Europa League, Champions League şi meciuri oficiale şi amicale ale echipei naţionale). La aceste evenimente au participat în total peste 750.000 de spectatori.

În sezonul care tocmai s-a încheiat au fost constatate 189 infracţiuni săvârşite pe arenele sportive din Capitală, atât de suporteri ai echipelor bucureştene, cât şi de suporteri ai altor echipe, în majoritatea cazurilor pentru deţinerea sau folosirea obiectelor pe bază de amestecuri pirotehnice, portul ilegal de arme albe, încălcarea măsurii de interzicere a accesului la jocurile sportive, loviri sau alte violenţe sau distrugere.

Totodată, în sezonul competiţional 2014-2015 au fost aplicate 304 sancţiuni contravenţionale, pentru provocarea de scandal, nerespectarea măsurilor de ordine impuse de organizator, încercarea de pătrundere în incinta arenei sportive fără documente de acces sau cu documente aparţinând altor persoane, consumul de băuturi alcoolice în incinta sau în zona apropiată a stadionului.

În urma constatării faptelor de natură contravenţională, în sezonul competiţional 2014-2015, au fost aplicate suporterilor 133 de măsuri complementare de interzicere a accesului la competiţii şi jocuri sportive pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 1 an.

În prezent, 105 suporteri ai echipelor de fotbal bucureştene au activă măsura de interzicere a accesului la competiţii şi jocuri sportive pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 1 an.

În ceea ce priveşte sancţiunile aplicate organizatorilor de competiţii sau jocuri sportive şi firmelor de securitate în sezonul 2014-2015 au fost constatate o serie de abateri de la respectarea obligaţiilor ce le revin conform legii fiind aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 50.000 de lei.

Datele au fost prezentate joi, 02 iulie a.c., la sediul Jandarmeriei Capitalei, în cadrul întâlnirii dintre responsabilii de ordine şi siguranţă ai cluburilor de fotbal din Capitală şi reprezentanţi ai societăţilor private de securitate care prestează servicii pe stadioane, care a avut ca scop realizarea unei analize a modului de organizare a competiţiilor sportive şi pentru a stabili împreună măsurile care trebuie luate pentru desfăşurarea acestora în condiţii de siguranţă pentru spectatori în sezonul competiţional 2015 – 2016.

În cadrul întâlnirii, directorul general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, general de brigadă Daskălu Viorel, a menţionat faptul că în sezonul competiţional trecut nu au fost evenimente majore care să pună în pericol viaţa şi sănătatea suporterilor iar acest lucru se datorează tuturor celor care contribuie la asigurarea bunei desfăşurări a competiţiilor sportive.

La întâlnire au participat, din partea instituţiilor publice, prefectul Capitalei, reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei, ai Brigăzii Rutiere a Municipiului Bucureşti şi ai Poliţiei Locale a Sectorului 2, 3 şi 6.

Totodată, directorul general al Jandarmeriei Capitalei a mai precizat că respectarea legii creează în mod direct siguranţă pentru spectatori şi a atras atenţia asupra tratării cu maximă responsabilitate a măsurilor de securitate luate cu ocazia tuturor categoriilor de evenimente sportive.

„Jandarmeria Capitalei şi-a manifestat deschiderea şi disponibilitatea de a pregăti din punct de vedere profesional agenţi ai societăţilor private de securitate care asigură măsuri de siguranţă a spectatorilor pe stadioane.

În sezonul competiţional trecut Jandarmeria Capitalei, prin Serviciul de Prevenire şi Combatere a Faptelor Antisociale, a desfăşurat un program preventiv-educativ în parteneriat cu Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Direcţia Pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti, Regia Autonomă de Transport Bucureşti, Federaţia Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal şi principalele cluburi de fotbal din Capitală: Steaua, Dinamo şi Rapid, care a avut ca scop promovarea valorilor sportive, în special în rândul tinerilor suporteri, prevenirea actelor de huliganism, precum şi creşterea gradului de siguranţă a spectatorilor pe stadioane.

În cadrul programului intitulat „Invitaţie la Fair-Play” peste 5000 de elevi bucureşteni cu rezultate bune la şcoală au beneficiat de invitaţii gratuite la evenimentele sportive care au avut loc în Capitală”, se precizează într-un comunicat de presă remis B365.ro de Jandarmeria Capitalei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button