ARHIVA B365

Ce salariu va avea Eduard Hellvig în calitate de șef al Serviciului Român de Informații

Eduard Hellvig a fost întrebat de jurnalişti despre trecerea de la salariul de europarlamentar la cel de şef al SRI. „Este o schimbare financiară. Astea sunt discuţiile care le am acasă, într-adevăr. Vă confirm acest lucru. Soţia nu este foarte încântată”, a spus Eduard Hellvig.

Potrivit datelor centralizate din declaraţiile de avere, şeful SRI ar fi plătit cu 1.000 de euro pe lună, informează obiectiv.info.

Acesta a precizat că viitorul statut de şef al SRI reprezintă o schimbare „fundamentală” a viitorului său şi a familiei sale, fapt la care a reflectat înainte de a accepta propunerea pe care i-a făcut-o preşedintele Klaus Iohannis. „Preşedintele Iohannis m-a contactat şi mi-a propus (funcţia de şef SRI, n.r.). Am avut o întâlnire privată, nu telefonică. A trebuit să stau un pic să mă gândesc pentru că e o schimbare fundamentală a vitorului meu şi a familiei mele”, a spus Eduard Hellvig.

Acesta a dat asigurări că în mandatul său de şef al SRI nu vor exista imixtiuni politice în activitatea serviciului.

George Maior, fostul director al SRI, a avut un salariu lunar de aproape 4.900 de lei (1.101 euro) pe lună în 2012, potrivit celei mai recente declaraţii de avere publicată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate.

Comisia privind exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI a dat, marţi, aviz favorabil propunerii ca Eduard Hellvig să fie numit în funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii, fiind înregistrate 7 voturi „pentru” şi unul „împotrivă”.

Audierea lui Hellvig a avut loc în şedinţă secretă, reprezentanţii presei având acces în debut, pentru ilustraţie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button