Ce salariu poţi primi dacă urmezi, în facultate, specializarea Relaţii Publice

de:
09 apr. 2013
1 Afișari
Ce salariu poţi primi dacă urmezi, în facultate, specializarea Relaţii Publice

Pe primele locuri în preferintele studenţilor ca joburi se află marketing-ul (27%) şi relaţiile publice (27%), potrivit unui studiu Mercury Research. La polul opus, se află domenii precum producţia/ industrial (3%), mentenanţa tehnică/ service (3%) sau suport operaţional (2%).

Preferinţa pentru un job în comunicare este însă nejustificată, scrie Capital.ro, întrucât salariul maxim pentru un proaspăt absolvent de Comunicare şi Relaţii Publice, care se angajează într-o agenţie de PR nu depăşeşte 1.500 de lei în primul an.

Doar companiile mari prezente în România, care aleg să nu externalizeze relaţiile publice către o agenţie, angajează specialişti în comunicare pe un salariu de circa 2.500-3.000 de lei, însă aici este nevoie de experienţă: cerinţele generale sunt experienta relevantă de minim 3-5 ani pe o poziţie similară într-un mediu multinational, B2B şi cunoaşterea limbii engleze sau a limbii care se vorbeşte în ţara de origine a companiei, la nivel avansat.

„În ultima perioadă pare să existe o cerere accentuată pentru candidaţi cu pregătire şi experienţă tehnică. Candidaţii cu pregătire şi experienţă in anumite domenii, cum ar fi marketing, PR sau comunicare par a avea dificultati mai mari în a găsi noi locuri de muncă. Se cauta, de asemenea, persoane cu studii superioare pentru anumite poziţii de vânzări”, spuneau la sfârşitul anului trecut reprezentanţii companiei de recrutare Manpower.

Cookies