Ce să poarte bărbații pe sub blugi la iarnă, ce pot face femeile ca să nu le mai fie frig, dar și de ce e cât de cât OK în București

05 oct. 2022
6491 Afișari
Ce să poarte bărbații pe sub blugi la iarnă, ce pot face femeile ca să nu le mai fie frig, dar și de ce e cât de cât OK în București
Ce să poarte bărbații pe sub blugi la iarnă, ce pot face femeile ca să nu le mai fie frig, dar și de ce e cât de cât OK în București

În superbul sitcom 30 Rock, creat în 2006 de Tina Fey, pe vremea cand serialele americane mai aveau voie să fie funny, personajul principal – Liz Lemon – are o replică ce sună așa – I lie awake at night wondering what fresh s**t tomorrow will bring.

Acesta, dragi cititori, și cu asta vă urez bună dimineața, este sentimentul cu care pare că ne trezim fiecare dintre noi din primăvara lui 2020 încoace, de când pandemia a intrat în viețile noastre și a deschis ușile unui larg șir de catastrofe diverse. Necazurile au început cu închiderea oamenilor în case în 2020 (mai știți cand era armata pe străzi și se plimba Poliția cu megafonul noaptea să ne avertizeze să stăm în domicilii?), apoi au continuat cu distrugerea afectivă și intelectuală a copiilor, care – cumva – nu au făcut școală doi ani mai deloc și au culminat cu ce vedem acum (termenul este folosit aici optimist, sperăm să ne oprim din culminat curând).

La nivel micro, în fiecare dimineață când ne trezim, Facebook-ul ne întâmpină cu noi vești de mici business-uri din București care s-au închis sau urmează să se închidă până la finalul anului. Săptămâna asta, două branduri foarte iubite, respectiv librăria pentru copii Asteroidul B612 și publicația Decât O Revistă au anunțat că nu vor continua activitatea.

Mai departe, o dată la ceva timp o piață locală se închide temporar fiindcă ANPC găsește familii de șobolani care croșetau și se uitau la Netflix (Ratflix?) pe sub tarabele comercianților în timp ce mâncau prune, așa cum a venit rândul ieri pieței volante de la Academia Militară.

O dată la câteva zile, un TIR se blochează în recent renovatul Pasaj Unirii, într-un fel de Ziua Cârtiței de București.

Însă printre aceste mini dezastre locale, uneori se întâmplă și chestii bune, iar dacă nu sunt bune, măcar sunt amuzante, iar în acest ultim scop ne putem întotdeauna baza pe declarațiile politicienilor.

Săptămana asta a fost rândul lui Virgil Popescu, Ministrul Energiei, să ne dea sfaturi referitoare la cum să facem să nu ne înghețe veverițele în casă în această iarnă, folosind propriul exemplu: „Port blugi în casă, indiferent de anotimp”, a mărturisit într-un interviu acordat Antena 3. A continuat mărturisind ‘nu am purtat niciodată pantaloni scurți. Nu stau la 20 de grade, pe la 22-23 de grade mă simt bine, trebuie să recunosc. Nici mai sus, dar nici la 19 grade.’, făcând referire la recomandarea UE să ne ținem căldura în case la 19 grade iarna asta, din cauza crizei energetice și ceva cu Putin.

În primul rând, oamenii care poartă blugi în casă sunt o specie aparte, pe care noi, oamenii de rând nu o înțelegem. Ce fel de blugi are domnul Popescu? Leggings care se întind sau din ăia țepeni? Vara nu transpiră la chiloți? Cine ne poate lămuri?

În al doilea rând, cred că noi ăștia care locuim în blocurile comuniste, racordate la sistemul de termoficare al Capitalei, ar trebui înființăm o școală sau măcar un podcast unde, contra unei sume modice, să dăm sfaturi celor care au centrale – pentru că noi înghețăm de 3 ani și suntem în cea mare măsură să ne dăm cu părerea, din experiență.

În primul rând, pentru bărbați trebuie readuse în atenția publicului IZMENELE, care – atenție domnul ministru! – pot fi purtate cu lejeritate și sub blugi, iar pentru femei trebuie readusă în actualitate vișinata, pe care va trebui să o beți toată iarna, în fiecare seară, de cum ajungeți acasă de la muncă, pentru că oricum o să vă fie frig, dar măcar veți fi fericite.

O veste, totuși, bună, ar fi că Parlamentul European a votat ca pâna la finalul lui 2024 toate smartphone-urile să aibă același tip de încărcător, respectiv USB-C. Dacă sunteți ca mine și cunoașteți doar două tipuri de usb, respectiv ‘ăla de iphone’ și ‘ălălalt’, ei bine, acesta e ‘ălălalt’.

Asta e o știre minunată pentru majoritatea blondelor care nu înțelegeau de ce au atatea cabluri diferite prin casă, dar proastă pentru că astfel se mai duce pe apa sâmbetei o variantă de agățat în baruri, respectiv ‘ai un încărcător, frumoaso?’.

Sau cel puțin la această ultimă problemă cred că se gândeau cei 13 oameni din 602 care au votat împotrivă, altfel nu îmi explic de ce nu și-ar dori să ne simplificăm viața.

Iar dacă nici asta nu vă înseninează ziua, vedeți că în acest weekend, pe 8 octombrie, se organizează un nou târg de adopții de căței și pisici în Parcul Obor. Dacă nici asta nu e o perioadă de luat un cățel, nu știu care mai e.

Pupici!

Nota B365.ro: Iar când nici târgul de căței și pisici nu reușește să însenineze ziua, ne rămâne, totuși, să ne bizuim pe Oana❤️:

Cookies