Ce să faci pentru ca implanturile dentare să reziste toată viața? (P)

09 iun. 2021
37 Afișari
Ce să faci pentru ca implanturile dentare să reziste toată viața? (P)
implanturi dentare

Probabil ai aflat deja ca cea mai eficienta si moderna solutie de inlocuire a dintilor pierduti este tratamentul cu implanturi dentare. Acesta te poate ajuta sa obtii un zambet de nota 10!

Un implant dentar de calitate arata si se simte la fel ca dintii naturali, dar nu mai este expus riscului de a se caria, fapt care te va scapa de un stres in plus. Insa, cel mai mare avantaj pe care il ofera este durabilitatea. El poate rezista toata viata daca este ingrijit corespunzator!

Iata cum poti sa prelungesti rezistenta unor implanturi dentare:

Ai grija de igiena orala

Primul pas pe care il poti face pentru ca noua ta dantura sa se mentina intr-o stare perfecta cat mai mult timp este sa o cureti corespunzator. Igiena orala este foarte importanta si trebuie realizata cu simt de raspundere. Este indicat sa iti periezi dintii de minimum doua ori pe zi, dar si sa folosesti metode complementare de ingrijire a danturii.

implanturi dentare

De multe ori, periajul dentar nu poate indeparta toate resturile alimentare, motiv pentru care toti medicii stomatologi recomanda folosirea atei dentare, a apei de gura si chiar a dusului bucal. Cu ajutorul lor, vei putea elimina toate bacteriile ramase in cavitatea bucala si vei avea o dantura perfect curata!

Scapa de obiceiurile sau viciile daunatoare pentru dantura

Dupa ce ai beneficiat de tratamentul cu implanturi dentare, este important sa renunti la obiceiurile care ti-ar putea pune in pericol noua dantura. De exemplu, nu este recomandat sa rupi etichetele sau sa desfaci capacele sticlelor cu dintii. Aceste obiceiuri sunt dure si iti pot fisura si chiar destabiliza dantura.

Mai mult decat atat, in cazul in care esti fumator, o decizie buna ar fi sa renunti la acest viciu, deoarece este foarte periculos pentru dantura. Substantele toxice din tigari iti pot afecta dintii, dar si sanatatea intregului organism!

Redu consumul alimentelor care iti pot afecta dantura

Pentru ca implanturile dentare sa reziste toata viata, trebuie sa ai grija atunci cand consumi alimente foarte dure, asa cum sunt nucile, alunele sau fisticul. Nu este recomandat sa le spargi cu dintii, ci cu ajutorul unui cleste!

De asemenea, evita cat poti de mult semintele cu coaja si opteaza, in schimb, pentru semintele decojite. Implanturile ofera o stabilitate excelenta, dar alimentele extrem de dure pot cauza probleme.

Efectueaza vizite regulate la clinica stomatologica

Un alt sfat de care ar trebui sa tii cont daca vrei ca dantura ta sa se mentina in cea mai buna forma cat mai mult timp este sa vizitezi o clinica stomatologica cu experienta de minimum doua ori pe an. In timpul acestor vizite, medicul specialist iti va face un control de rutina si o igienizare profesionala, pentru ca tu sa te bucuri de tratamentul cu implanturi dentare toata viata!

Iti doresti sa stii mai multe detalii despre aceasta metoda revolutionara de inlocuire a dintilor pierduti? Intra pe site-ul dentalexcellence.ro! Aceasta clinica dentara iti pune la dispozitie implanturi dentare de cea mai buna calitate, aparatura de ultima generatie si preturi extrem de avantajoase. Programeaza-te la clinica si lasa-ti dantura pe mainile specialistilor!

Cookies