Ce să faci când nu mai vrei să știi peste cine a mai căzut Pasajul Unirii. O listă eficientă în 5 puncte

01 feb. 2023
662 Afișari
Ce să faci când nu mai vrei să știi peste cine a mai căzut Pasajul Unirii. O listă eficientă în 5 puncte
Oana Titică

Bună dimineața, dragi cititori, în special acelora dintre dumneavoastră care au răsfoit site-urile de știri în ultima vreme, au zis ‘suficient’ și au hotărat să ia o pauză* de la a ști ce se întâmplă în acest oraș și în lume.

*Pentru cine ne citește de pe Instagram și nu e la curent cu cuvinte obișnuite, ‘pauză’ = cleanse, detox.

Există momente în viață în care temporar nu mai vrei să știi cine din politică a mai furat banii noștri, dacă s-au trimis tancuri sau nu pe front și pe cine a mai căzut Pasajul Unirii. Pentru a umple golul emoțional lăsat de lipsa știrilor, autoarea acestui text a apelat la tutoriale de machiaj pe YouTube, documentare despre industria modei, arhiva de emisiuni ale lui Jamie Oliver și, desigur, seriale, iar la acestea din urmă s-au făcut niște descoperiri interesante.

După ce săptămana trecută am decis să dau o șansă unei activități care nu se mai întâmplase de mult timp – mersul la teatru – mi-am amintit brusc de ce nu mai făceam asta.

Deoarece în sala de teatru sunt oameni care nu există la tine acasă.

Fiindcă probabil sunt urmărită de un blestem, familiile care își aduc copiii la teatru pentru ADULȚI se așază fix lângă mine, apoi încep să desfacă pungi de croissante 7 Days copilului care urlă „MAMAIE, M-AM PLICTISIT!” și să facă FÎȘ FIȘ FÎȘ fleonc fleonc în urechea mea în timp ce Mihai Călin se plimbă în boxeri pe scenă.

Dacă sunteți ca mine și nu doriți să vi se plescăie mâncare în ureche de către oameni pe care nu îi cunoașteți, iată seriale descoperite în ultima vreme.

1. Liar

Există un stil al seriilor britanice noi, misterios, întunecat, ușor creepy și cu multe plot twist-uri astfel încât atunci cand crezi că te prinzi ce se întâmpla, de fapt ți se dezvăluie altceva. Acțiunea din „Liar” se întamplă în Deal, Kent, la malul mării în Anglia, cu niște peisaje superbe, în care profesoara Angela Nielsen pățește ceva foarte nasol, iar viața ei este dată peste cap din cauza unui chirurg de succes, chipurile tată-model, cetățeanul exemplar. Sunt două sezoane de „Liar”, al doilea poate chiar mai palpitant decât primul, iar seria arată foarte bine cum cei mai mari psihopați sunt de multe ori oameni cu succes în carieră, aparent admirați de toată lumea, care reușesc să îi joace pe degete pe ceilalți și să le distrugă viața fără remușcări. Până la un punct.

(Iar peisajele de pe coasta britanică sunt atât de frumoase încât o să vă petreceți mult timp căutând cazări după ce terminați seria.

2. Castle

O detectivă din NYPD face echipă (împotriva voinței ei) cu un scriitor de murder mysteries pe nume Richard Castle, pentru a rezolva crimele din oraș. O să râdeți mult, personajul Castle este foarte haios și nu are deloc componenta aia omniprezentă în seriile polițiste din ultima vreme, de detectiv cu traume din copilărie/nu numai, în care totul este o dramă psihologică. Doar cazuri mișto și mult umor.

3. The Killing

Unul dintre serialele preferate (e din 2011), cu o atmosferă scandinavo-bacoviană splendidă. (Acțiunea se petrece în Seattle, dar seria e un remake după un film danez.) În The Killing, Sarah Linden și Stephen Holden sunt o echipă de doi detectivi care investighează moartea unei adolescente, iar în paralel se desfășoară o campanie electorală. O să vă țină lipiți de televizor până a doua zi dimineața.

4. Angela Black

Cu aceeeași actriță din Liar (Joanne Frogatt, pe care probabil o știți ca Anna Bates din Downton Abbey), Angela Black este despre o femeie care pare să aibă o viață perfectă, un soț minunat, doi copii, o casă frumoasă, tot tacâmul. Doar că soțul perfect este abuziv, iar Angela descoperă via un străin misterios că acesta a pus la cale un complot macabru împotriva ei. Fără să poată să îl părăsească, trebuie să se descurce să rămână funcțională psihic și să își păstreze copiii.

5. The Last of Us

Unele filme cu zombies mi se par mai relaxante decat un masaj la spa cu pietre fierbinți. E și cazul The Last of Us, care în timp ce scriu acest text e abia la episodul 3, dar are o intrigă interesantă, în care o specie de ciuperci-mutant transformă oamenii în zombies (nu un virus, ca de obicei), iar personajul fetiței despre care se presupune că va salva lumea (Ellie) e pe alocuri haioasă.

Vă urez vizionare plăcută și răbdare – mai avem doar o lună de iarnă și putem ieși din hibernare.

Nota B365.ro: Completăm lista cu următoarele:

 

Cookies