Ce s-ar putea schimba în 2022 în București, Orașul Claxoanelor? Amenzi de mii de lei pentru abuz de claxon și alte mari modificări în Codul Rutier

03 ian. 2022
181 Afișari
Ce s-ar putea schimba în 2022 în București, Orașul Claxoanelor? Amenzi de mii de lei pentru abuz de claxon și alte mari modificări în Codul Rutier
Ce s-ar putea schimba în 2022 în București, Orașul Claxoanelor Amenzi de mii de lei pentru abuz de claxon și alte mari modificări în Codul Rutier

Fiecare din noi a avut la un moment dat un șofer în spate care ne claxona excesiv și poate chiar fără motiv. De anul acesta șoferii ce claxonează când nu ar avea un motiv bine întemeiat, ar putea fi sancționați de polițiști cu amendă contravențională.

Traficul din București așa cum îl cunoaștem noi, s-ar putea schimba în 2022. Modificările ce se vor aduce Codului Rutier nu vor mai permite șoferilor din Capitală să aibă un stil agresiv de a conduce.

Ce s-ar putea schimba în 2022 în București

De anul acesta prevederile Codului Rutier se vor modifica. Prin aceste modificări ce îi vor fi aduse se vor introduce sancțiuni pentru șoferii ce conduc agresiv. Depășirile periculoase sau claxonatul excesiv si fără rost ar putea să fie un motiv suficient pentru aplicare unor amenzi de până la 3.000 de lei.

Iată care sunt faptele ce sunt vizate de aceste modificări:

  • Dat flash-uri și claxonat în mod repetat ceilalți șoferi
  • Slalomul printre mașini
  • Circulat foarte aproape de alt vehicul
  • Accelerat mașina prin patinarea excesivă, în gol, a roților
  • Întoarcerea mașinii prin folosirea frânei de mână
  • Conducerea pe o roată a motocicletei

Se dorește ca prin aceste modificări ale Codului Rutier să nu li-se mai permită anumitor șoferi agresivitatea în trafic. Acest tip de comportament implică riscuri atât pentru cei ce conduc agresiv cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

Șoferii din București susțin modificările

Mare parte din șoferii din Capitală, susțin această inițiativă de modificare a Codului Rutier. Aceștia spun că este normal că cei ce nu respectă regulile de circulație și care îi șicanează pe ceilalți participanți la trafic să fie sancționați. Flash-urile, claxonatul excesiv sau slalomul printre mașini sunt câteva din faptele ce sunt considerate agresive de către polițiști și de către șoferi. Astfel că pentru acestea s-ar putea introduce sancțiuni cu amenda contravențională.

Cei ce nu vor respecta regulile, vor fi pasibili de amenzi destul de usturătoare. După cum este prezentat în proiectul de lege, valorile acestor amenzi vor fi cuprinse între 1.305 de lei și 2.900 de lei.

Cookies