BAZAR

Ce reprezintă logo-ul special al Google de joi

Noul logo al Google este reprezentat sub forma unei animatii. A doua litera „o” din logoul Google prezinta imaginea cercetatoarei britanice, in timp ce litera „l” a fost inlocuita cu imaginea structurii ADN-ului. Biofiziciana Rosalind Franklin s-a nascut la Londra in 25 iulie 1920, conform Hotnews.

Prin cercetarile sale, Rosalind Franklin a avut contributii esentiale la intelegerea structurilor moleculare ale ARN-ului (acidul ribonucleic), virusurilor, carbunelui si grafitului.

Ea este insa cunoscuta mai ales ca fiind „femeia care nu a primit premiul Nobel pentru contributia sa la descoperirea structurii ADN-ului”. In perioada in care a cercetat structura ADN-ului, Franklin a lucrat la King’s College din Londra, sub indrumarea lui Maurice Wilkins.

Conform relatarilor, acesta ar fi folosit descoperirile facute de Rosalind Franklin, fara ca aceasta sa stie, si le-a aratat prietenilor lui, Francis Crick si James Watson, care la randul lor incercau sa descopere structura ADN-ului. Wilkins, Crick si Watson au fost recompensati cu premiul Nobel in 1962. Ulterior, Crick a recunoscut ca cei trei au folosit imaginile realizate de Rosalind Franklin, pentru a-si formula, in 1953, ipoteza lor cu privire la structura ADN.

Rosalind Franklin a decedat in urma unui cancer ovarian, pe 16 aprilie 1958, la varsta de 37 de ani.

Google isi schimba logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

 
 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button