Ce răspuns dă NATO noii doctrine militare a Rusiei lui Putin

de:
27 dec. 2014
0 Afișari
Ce răspuns dă NATO noii doctrine militare a Rusiei lui Putin

Purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu, transmite că actuala criză a fost provocată de Rusia care s-a amestecat în treburile Ucrainei, nu de decizia Alianţei de a-şi întări flancul estic ca urmare a anexării Crimeei.

Acţiunile Moscovei au primit, pe de altă parte, sprijinul fostului preşedinte Mihail Gorbaciov, care îl consideră pe Vladimir Putin drept un adevărat salvator al Rusiei.

Purtătorul de cuvânt al Alianţei, Oana Lungescu, comentează pe contul personal de Twitter că „toate acţiunile întreprinse de NATO pentru a asigura securitatea membrilor săi sunt în mod evident defensive prin natura lor, proporţionate şi în conformitate cu dreptul internaţional”.

La afirmaţia din documentul Moscovei că NATO încalcă dreptul internaţional prin faptul că se vrea o alianţă cu funcţii globale, Oana Lungescu răspunde că „acţiunile Rusiei, inclusiv cele întreprinse acum în Ucraina, sunt cele care încalcă dreptul internaţional şi subminează securitatea europeană”.

Rusia se simte ameninţată de NATO

În noua doctrină militară a Moscovei, NATO apare ca principală ameninţare la adresa ţării mai ales din cauza creşterii capacităţilor militare în ţările membre aflata în apropierea graniţelor cu Rusia.

Cookies