Ce puteţi vedea în pavilionul Art Safari, care se deschide publicului joi. GALERIE FOTO

de:
21 mai 2014
0 Afișari
Ce puteţi vedea în pavilionul Art Safari, care se deschide publicului joi. GALERIE FOTO

În conferinţa de deschidere a pavilionului, care a avut loc miercuri, organizatorii au precizat că au ales Piaţa Enescu pentru amplasarea lui întrucât este o zonă deja inaugurată, din punct de vedere cultural, de evenimentele care au loc frecvent aici, dar şi deoarece consideră că arta trebuie să coboare, din muzee şi galerii, în stradă. 

Diana Dochia, codirector al evenimentului, a precizat că, în cadrul pavilionului, vor avea loc dezbateri din culisele pieţei internaţionale de artă, lansări de carte şi albume, discuţi cu artiştii sau despre intervenţiile artistice şi muzică contemporană. 

Pavilionul are şase secţiuni, conform acesteia: una cu obiecte din galeriile de patrimoniu, una cu obiecte de colecţie, alta de artă contemporană, una de design şi una destinată art, business & media. În partea stângă, veţi găsi secţiunea ce cuprinde oferta culturală de la nouă muzee din Bucureşti, Timişoara, Cluj, Munchen, şi Viena, dar şi de la Universitatea Naţională de Artă.

„Poate peste cinci ani putem avea târguri de asemenea amploare pe fiecare secţiuni”, a adăugat Diana Dochia, precizând că organizatorii speră ca, în următorii cinci ani, să transforme acest pavilion într-unul de artă internaţională.

Cea mai valoroasă operă de artă europeană dintr-o colecție privată din România va fi expusă în cadrul ART SAFARI – Pavilionul de Artă București 2014. Este vorba despre „Tăietorul de lemne” de Camille Pissarro, estimată de specialiștii Sotheby’s la 3 – 3,5 milioane de euro. 

Pentru a sublinia potențialul și pentru a evidenția importantele evoluții financiare privind piața de artă românească importantă, Marele Pavilion (pavilionul galeriilor) va adăposti și o selectă expoziție a unora dintre operele de artă românească cel mai bine tranzacționate în ultimii 3 ani, a cărei valoare totală este de aproape 1,5 milioane de euro. Astfel, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza și Victor Brauner conduc detașat topul celor mai bine tranzacționate opere de artă românească în România. Cu 5 opere prezente într-această expoziție, totalul operelor lui Grigorescu se ridică la aproape un milion de euro, dintre care cea mai valoroasă este opera „Țărăncuță odihnindu-se” (adjudecată cu 270.000 euro), urmată îndeaproape de tabloul „Nimfă dormind”, adjudecată cu 220.000 euro, ambele tranzacționate în 2011. Nicolae Tonitza, prezent cu două opere în valoare totală de 325.000 euro, este de asemenea printre preferații colecționarilor și iubitorilor de artă. Expoziția poate fi vizitată la standul Casei Artmark din cadrul Marelui Pavilion la ART SAFARI. 

CÂND PUTEŢI VIZITA ART SAFARI:

22 mai- între orele 12.00 – 20.00
23 mai- între orele 12.00 – 2.00
24 mai- între orele 12.00 – 20.00 
25 mai- între orele 12:00 – 18:00

PROGRAMUL COMPLET AL EVENIMENTELOR ÎL GĂSIŢI AICI

CÂT COSTĂ BILETELE:

 – 15 lei (adulţi)
 – 8 lei  (elevi peste 12 ani și studenți, pensionari)
  – gratuit (copii sub 12 ani însoțiți)

 

 

Cookies