BAZAR

Ce putem face în luna Decembrie in Bucureşti

Sărbătorile de iarnă nu ar fi complete fără prestigiosul Târg de Crăciun, iar anul acesta va fi organizat în Piața Constituției. Își va deschide porțile pe 1 Decembrie și sunteți așteptați în număr cât mai mare, până pe data de 27 Decembrie. Primăria Capitalei lucrează de zor, iar dacă vă abateți prin zonă puteți observa cum bradul de 30 de metri este imbodobit cu mii și mii de beculețe. Că în fiecare an, va fi nevoie să suportați aglomerația și traficul infernal, dar – tot că în fiecare an – merită din belșug. Timp de 12 ore pe zi, de la orele 10:00 și până la orele 22:00, veți putea să admirați în voie decorul atent construit, ce spune povestea Nașterii Domnului. Sunt sigur că vi se va face și foame la un moment dat, dar din fericire aveți la dispoziție bucate atât de alese încât ar face-o geloasă și pe bunica! Produse cu specific românesc, de la brânză de burduf și până la Pomana Porcului .. mă scuzați, acuma mi s-a făcut mie foame!

 

Expoziția de meșteșuguri, mai mult de 100 de căsuțe din lemn cu fel de fel de bunătățuri, spectacole, dansuri în aer liber și stand-uri de artă populară fac din acest Târg de Crăciun destinația ideală pentru întreagă familie. Și pentru că cei mai mici dintre noi – să sperăm că și cei mai cuminți – sunt invitații principali ai acestui târg, ei bine, duceți-i la patinoar, stimulați-le imaginația într-un atelier de creație și duceți-i să-l vadă pe Moș Crăciun, în casa acestuia! În timp ce dumneavoastră puteți admira metode tradiționale de prelucrare a lemnului, puteți observa cum este lucrată sticla sau puteți să vă realizați propriile decorații de Crăciun, cei mici vor fi în al 9-lea cer, în compania Moșului și a spiridușilor acestuia.

 

Ideal v-ați dori să fiți la târg în jurul datei de 16 Decembrie, pentru că atunci se zvonește că ar ateriza și Moș Crăciun, dar între timp puteți să vă bucurați de spectacole și concerte specifice. Haideți la horă, că așa intră și vinul fiert mai bine! Nu doar românii sunt amatorii acestui târg, ci și turiștii internaționali, iar luna Decembrie este un prilej extraordinar să promovăm și un pic de turism și să le arătăm tuturor ce înseamnă ospitalitatea românească. Provoc orice turist să reziste unui grătar de porc așa cum trebuie, cu de toate-cele, asortat cu un pahar de vin fiert și o turtă dulce că desert. Va spun eu, se topesc ca mămăliga lu mamaia! Sarbator fericite, dragilor și fiți mai buni ca anul trecut!

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button