ARHIVA B365

Ce PROMISIUNI a făcut în campanie GABRIELA FIREA. Proiectele câştigătorilor de la sectoare

Programul propus de Gabriela Firea, prin care a obținut votul la funcția de primar general al Bucureștiului, prevede o serie importantă de măsuri care vor fi luate în timpul mandatului său la Primăria Capitalei, anunţă profit.ro. Astfel, actual primar a promis următoarele proiecte:

– Încurajarea și sprijinirea amplasării de centrale noi de producere a energiei termice în cogenerare de înaltă eficiență, flexibile în funcționare, cât mai aproape de locul de consum, mai ales în cartierele aflate departe de actualele sursele de producție. În acest fel, și bucureștenii din aceste cartiere (Colentina, Doamna Ghica, Titan, Pantelimon, Aviației) ar urma să aibă energie termică furnizată la parametrii de calitate în mod continuu, cu o scădere a tarifului final cu cel puțin 50 de lei/Gcal.

– În funcție de amplasamentele și capacitățile noilor centrale, dar și de capacitățile de producție existente, dar modernizate, vor fi proiectate și redimensionate traseele de transport ale energiei termice și finanțate, inclusiv prin atragerea de fonduri europene nerambursabile, lucrările de modernizare a rețelei și înlocuirea actualelor conducte îmbătrânite cu conducte noi preizolate și la dimensiuni adecvate traficului de agent termic.

– Pentru parcările publice de suprafață va fi introdus sistemul de taxare automată, cu plata online sau prin sms. Astfel, în afara optimizării încasărilor, se crede că va fi eliminat și fenomenul parcagiilor ilegali.

– Începerea unui amplu program, împreună cu primăriile de sector, de amenajare și construire de locuri de parcare de reședință, astfel încât să fie descongestionate arterele de circulație. Va fi continuat proiectul parcărilor de tip Park&Ride, amplasate la toate porțile de intrare în oraș, unde cei care fac naveta în București să-și poată lăsa autoturismele pe timpul zilei, având la dispoziție mijloace de transport în comun (ideal metroul).

– Începând cu primăvara anului 2017, va începe construcția de parcări, astfel încât, în vara anului viitor, să existe deja primele parcări finalizate

– Extinderea numărului de intersecții incluse în Sistemul de Management al Traficului din București (SMTB).

– Acordarea de facilități fiscale firmelor care fie organizează un transport special pentru angajații proprii, fie le achită abonamente pentru transportul urban, pentru a evita folosirea mașinii proprii și/sau ale firmei.

– Desființarea construcțiilor ilegale de pe spațiile verzi.

– Amenajarea Hipodromului București.

– Acordarea de reduceri în ceea ce privește costurile chiriilor pentru studenții din universitățile de stat care nu au reușit să obțină un loc în cămin, după model irlandez.

– Construirea de grădinițe cu program prelungit și renovarea spitalelor.

PROMISIUNILE PRIMARILOR de SECTOARE din Bucureşti

economica.net prezintă promisiunile candidaţiilor de la sectoare care au căştigat alegerile locale de duminică.

Daniel Tudorache (PSD), Primăria Sectorului 1

Obiectiv principal: reabilitarea termică

– reabilitarea termică gratuită a blocurilor şi a caselor din sectorul 1

– construirea de parcări subterane şi supraterane.

– construirea unei săli polivalente în sectorul 1 care să includă spaţii pentru diverse activităţi sportive, unde tinerii să-şi poată petrece timpul extraşcolar în siguranţă şi departe de tentaţii ca drogurile sau alcoolul

– montarea de panouri fotovoltaice pe blocuri, şcoli şi gradiniţe, din banii bugetului local.
– „curăţenie” prin rezilierea contractelor de colectare a deşeurilor care au nereguli.

Mugur Toader (PSD+UNPR), Primăria Sectorului 2

Obiectiv principal: reabilitarea termică

– Finalizarea programului de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe;

– Extinderea programului de reabilitare la case;

– Taxă zero la gunoi;
– Implementarea surselor de energie regenerabilă – panouri solare şi fotovoltaice;
– Proiect ANL destinat tinerilor şi medicilor rezidenţi;
– Construcţia de parcări inteligente
– Finalizare parcare tip park & ride (parcări la intrarea în zone de trafic intens) în zona Cora Pantelimon, cu o capacitate de 420 locuri; parcare park & ride pe Şoseaua Petricani (la intrarea A3), dar şi în Colentina, dar şi pe şoseaua Petricani ( la intrarea pe A3);
– Construcţie parcare supraetajată pe strada Ziduri Moşi, construcţie parcare subterană cu 168 de locuri pe strada Ghe. Stănescu, în zona Iancului.
– Străpungere str. Electronicii – str. Ziduri Moși și reconfigurare carosabil str. Ziduri Moși;
– Majorarea burselor şcolare
– Construcţia a trei creşe cu o capacitate de 450 de locuri;
– Reamenajarea Parcului Sticlăriei
– Iniţierea Planului Urbanistic Zonal Floreasca „Cartier tip grădină”

Robert Negoiță (PSD+UNPR), Primăria Sectorului 3

Obiectiv principal: Reabilitări şi spaţii verzi

– sală de sport pentru fiecare şcoală

– in fosta uzină Republica – cel mai modern complex sportiv şi de agrement din Capitală.

– un amplu proces de reamenajare a tuturor spatiilor verzi din jurul blocurilor.

– Sistemul subteran de colectare selectivă, implementat în premiera în Bucureşti, va fi extins la nivelul întregului sector. Amplasarea de containere în subteran contribuie la eliminarea poluării, împiedică împrăştierea deşeurilor şi încurajează colectarea selectiva.

– Reabilitarea grădiniţelor (plus o aplicaţie pe telefon pentru părintii care au copiii înscrişi la aceste instituţii) şi dublarea numărului de creşe, prin inaugurarea unor noi astfel de unităţi, inclusiv unele destinate copiilor cu dizabilităţi.

Daniel Băluţă, (PSD), Primăria Sectorului 4

Obiectiv principal: Reabilitare termică

Băluţă nu are program de guvernare locală prezentat pe propria pagină de internet. Promisiunile de mai jos sunt extrase dintr-o scrisoare către alegători:

– 800 de blocuri reabilitate termic
– 3.000 de noilocuri în creşe
– acordarea de 5.000 de burse pentru elevi, anual
– un teatru
– un bazin de înot
– administraţie electronică
– mai multă siguranţă
– locuri de parcare supraetajate
– construirea unui centru cultural multifuncţional
– un parc de distracţii
– extinderea programului de after-school în toate şcolile

Dan Florea (PSD), Primăria Sectorului 5

Daniel Florea s-a prezentat drept un om care ”vrea să facă treabă”. ”Inima arată că ne pasă de sectorul 5. Suntem oameni dintre oameni şi pentru oameni şi ăsta e motivul pentru care vom câştiga aceste alegeri. Suntem oameni care vor să facă treabă. Am auzit că trebuie construite nişte blocuri turn pentru nu ştiu ce clădiri de business. Cred că la sectorul 5 în primul rând trebuie să facem nişte locuinţe sociale. Am ascultat că ar trebui făcută o mare grădină a Bucureştiului, dar nu ar trebui întâi să facem nişte parcuri între blocuri ca să se poată juca copiii noştri aproape de casă? Am auzit că trebuie să facem metrou. Da, e bine să facem metrou, dar nu mai bine prelungim linia lui 96 sau 117 cu încă două staţii? Am auzit că ar trebuie să-i amendăm pe cei care parchează aiurea. Da, dar nu ar trebui să le facem întâi locuri de parcare?(…) Noi nu venim cu vorbe goale, venim cu soluţii„, a spus acesta.

Gabriel Mutu (PSD+UNPR), Primăria Sectorului 6

Mutu nu a avut de asemenea un site de campanie şi nici vreun program sau proiect concret, doar o pagină de Facebook.

Obiective:

– curăţenie

– spaţii verzi

– reabilitare şi infrastructură

– locuri amenajate pentru plimbare şi relaxare

– benzi pentru biciclete şi alergare pe digul Lacului Morii

– parcări


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button