Ce PROIECTE IMOBILIARE se dezvoltă în zona de nord a Capitalei

de:
26 oct. 2016
2 afișări
Ce PROIECTE IMOBILIARE se dezvoltă în zona de nord a Capitalei

Omul de afaceri Gabriel Popoviciu a anunţat un proiect-gigant în zona Aviaţiei-Barbu Văcărescu, acolo unde mii de corporatişti merg zilnic la muncă. Proiectul rezidenţial Belvedere prevede construcţia a peste 1.500 de apartamente pe Şoseaua Fabrica de Glucoză din nordul Capitalei. Reprezentanţii companiei spun că proiectul este „o alternativă viabilă de locuire pentru zecile de mii de angajaţi, care lucrează în sutele de corporaţii din clădirile de birouri aflate în proximitate”, potrivit economica.net.

Aceeaşi idee este împărtăşită şi de alţi dezvoltatori care mizează pe zona de nord a Bucureştiului. Cel mai recent anunţ vine din partea companiilor israeliene Shikun & Binui şi Red Sea Group, care au cumpărat un teren de 50.000 de mp din apropierea Şcolii Americane. Companile investesc aici 25 de milioane de euro în prima fază a proiectului New Point care va avea şase blocuri şi 408 apartamente, spune Elena Butucea, reprezentantul dezvoltatorilor, care au mai construit trei blocuri în proiectul City Point din Aviaţiei.

Tot în zonă, mai exact terenul pe care a funcţionat Zone Arena, este deţinut de dezvoltatorul Impact. Planurile prevăd construcţia unui proiect cu sute de apartamente. Deşi proiectul este de-abia la stadiul de design, compania caută să cumpere terenuri pentru noi blocuri, în zonele în care se dezvoltă clădiri de birouri.

„Suntem în negociere. Ne uităm la câteva terenuri. Unii proprietari de terenuri încă trăiesc visul din 2005-2006 şi cer peste 1.000 de euro pe mp în zone nu chiar atât de bune. Dar sunt şi proprietari care înţeleg unde e piaţa şi cer 200-300 de euro pe mp. Cum şi ne-ar plăcea să avem cinci, asta înseamna că pe termen mediu avem nevoie să mai cumpărăm două terenuri”, declara în urmă cu o lună, şeful Impact, Bartosz Puzdrowski.

Cookies