Ce primeşti, în loc de bon fiscal, la două magazine din incinta Spitalului Universitar din Bucureşti

de:
18 ian. 2014
137 Afișari
Ce primeşti, în loc de bon fiscal, la două magazine din incinta Spitalului Universitar din Bucureşti

Proprietarul a două magazine situate la parterul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), care vând mâncare, dulciuri, produse de patiserie, cafea sau băuturi răcoritoare, pare să fi dat lovitura cu aceste spaţii comerciale. Pentru că la cele două magazine deţinute de SC Edda Food SRL se vând, pe lângă dulciuri şi snacks-uri, supe şi preparate culinare calde, dar şi produse de patiserie, prin franciza Fornetti, oamenii se înghesuie în permanenţă să cumpere ceva pentru a-şi potoli foamea. Chiar dacă afacerea pare să meargă ca pe roate, angajaţii celor două magazine nu eliberează şi bonuri fiscale, după cum prevede legea.

Când li se cere să elibereze bon, vânzătoarele le oferă clienţilor bonuri care nu au nicio valoare legală. Pe ambele bonuri nu se precizează nici măcar numele firmei, darămite codul de identificare, moneda sau valoare TVA-ului.

Abia după ce reporterii B365.ro au specificat clar, la cel de-al doilea magazin, că vor bon fiscal, nu un bon fără valoare legală, așa cum le-a fost dat, li s-a oferit bon fiscal.

Contactat de reporterii B365.ro, managerul Spitalului Universitar Bucureşti a declarat că, dacă se constată că agenţii comerciali încalcă legea, le va rezilia contractul de drept.

Am trimis joi o adresă către toţi agenţii comerciali. M-am uitat şi eu pe modelul de contract, unde scrie foarte clar că respectarea legalităţii este în sarcina lor, şi am trimis o adresă oficială către toţi cei care au închiriat spaţii, indiferent ce fac acolo, şi le-am spus că dacă sunt constatări ale organelor abilitate că încalcă legea în vreun fel sau că ştirbesc în vreun fel, prin faptele lor, imaginea spitalului, li se reziliază contractul de drept, conform unui articol stipulat şi în contract. Eu cred că lucrurile au fost spuse foarte clar aşa. Dacă vreun organ fiscal abilitat, Direcţia de Sănătate Publică sau Protecţia Consumatorilor, vine şi îmi înaintează un raport de control şi constat că agenţii comerciali au încălcat legea, eu le reziliez contractul de drept, nu mai stau la discuţii„, a declarat, pentru B365.ro, prof. dr. Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Potrivit datelor înregistrate la Ministerul de Finanţe, SC Edda Food SRL se ocupă, conform clasificării CAEN, cu închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. În 2012, firma avea 25 de salariaţi, o cifră de afaceri netă de 1.453.116 lei şi o pierdere de 427.636 lei. Cu un an înainte, firma se încarda, după domeniul de activitate, conform clasificării CAEN, la categoria „restaurante”, avea 18 angajaţi şi un profit net de 1.275 lei, la o cifră de afaceri netă de 1.464.291 lei. În anii anteriori (2008 – 2010), Edda Food SRL a avut acelaşi domeniu de activitate ca şi în 2012, respectiv închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.

Cookies