Ce poți să faci în oraș de Valentine’s Day. Evenimente în București de Ziua Îndrăgostiților

01 feb. 2023
659 Afișari
Ce poți să faci în oraș de Valentine's Day. Evenimente în București de Ziua Îndrăgostiților
Ce poți să faci în oraș de Valentine's Day. Evenimente în București de Ziua Îndrăgostiților. Sursa foto: Unsplash

Valentine’s Day, sau mai pe românește Ziua Îndrăgostiților, se sărbătorește în fiecare an pe 14 februarie, conceptul de Ziua Îndrăgostiților fiind preluat din străinătate. Mai exact, Valentine’s Day se celebrează cu 10 zile înainte de Dragobete, care reprezintă echivalentul sărbătorii în cultura românească, care se sărbătorește pe 24 februarie. Dar ce poți face de Ziua Dragostei în București alături de persoana iubită sau chiar și singur?

Ce poți să faci în oraș de Valentine's Day. Evenimente în București de Ziua Îndrăgostiților
Ce poți să faci în oraș de Valentine’s Day. Evenimente în București de Ziua Îndrăgostiților / Sursa foto: Pexels

Ce poți face pe 14 februarie de Valentine’s Day în București?

Am căutat câteva sugestii de evenimente din lumea muzicii și a teatrului la care puteți participa pe 14 februarie în București atât cu persoana iubită dar și singuri.

Concerte pentru iubitorii de muzică

Pentru persoanele care vor să asculte muzică sau să danseze alături de persoana iubită un concert poate reprezenta o alegere ideală. Astfel, venim cu câteva idei de concerte ce se vor ține în București și la care puteți participa de Valentine’s Day.

  • Bosquito va ține un concert în București, la Sala Palatului pe data de 14 februarie la ora 19:30. Trupa s-a format pe data de 14 februarie, urmând a-și sărbători și aniversarea cu ocazia concertului. Biletele se pot găsi AICI.
  • Pe 14 februarie, Freestay urcă pe scenă la Hard Rock Cafe la ora 21:00, accesul publicului fiind permis începând cu ora 20:00. Biletele pot fi achiziționate AICI.
  • Horia Brenciu va fi prezent pe 14 februarie la Berăria H la ora 18:00, unde va ține un concert specific Zilei Îndrăgostiților. Biletele pot fi rezervate AICI.

Piesele de teatru din București

Dacă preferi mai degrabă piesele de teatru în detrimentul concertelor, atunci iată o serie de recomandări pentru ziua de Valentine’s Day.

  • La Palatul Național al Copiilor se va pune pe scenă piesa ”O moștenire și doi nepoți” la ora 18:30. Bilete pot fi achiziționate AICI.
  • La Teatrul Roșu se va ține piesa de teatru ”Iubirea e un lucru foarte mare”, începând cu ora 18:30, în regia lui Marius Gîlea. Biletele se pot găsi AICI.
  • Tot la Teatrul Roșu se va ține piesa de teatru ”Dragoste neregulată” la ora 20:45. Biletele se pot găsi AICI.

Desigur, într-un oraș ca Bucureștiul, posibilitățile și variantele sunt aproape nelimitate, mai ales într-o zi precum cea de Valentine’s Day. Puteți, printre altele, să optați pentru alte activități, precum plimbările prin Centrul Vechi sau prin parcurile Capitalei.

Cookies