Ce poți să faci în București dacă rămâi în oraș de Paște

15 apr. 2023
763 Afișari
Ce poți să faci în București dacă rămâi în oraș de Paște
Ce poți să faci în București dacă rămâi în oraș de Paște. Sursa foto: Unsplash

În cazul în care nu ai plecat din București cu ocazia Paștelui, o activitate perfectă pentru acest weekend este ieșitul în oraș preț de câteva ore: fie în parcuri sau la plimbare pe bulevarde, fie la o cafea, un brunch sau, de ce nu, o petrecere. Deși multe locații se închid cu ocazia sărbătorilor pascale, într-un oraș la fel de mare ca Bucureștiul este imposibil să nu ai ceva de făcut sau de văzut.

Ai rămas în București de Paște? Nicio problemă, poți profita de aceste câteva zile în care orașul este mai liber și poate să vezi Capitala așa cum nu ai ocazia în fiecare zi. Înainte de toate, începe-ți aventura prin oraș cu o cafea bună, așa, de „trezeală”.

Cafenele de specialitate deschise în weekendul de Paște

Dacă vrei să te bucuri de o cafea făcută „ca la carte” ai câteva opțiuni în weekendul de Paște. Boiler, din zona Piața Muncii, de pe strada Inginer Slăniceanu Nicolae 1 este una dintre cele mai apreciate cafenele din oraș și este deschisă pe 15 aprilie, între 8 și 17, dar și pe 16 aprilie, 9 la 17. În zona Domenii, printre străduțe se află cafeneaua Butter, pe strada Alexandru Constantinescu 43, însă vă puteți bucura de cafeaua de aici doar sâmbătă, până la ora 18:00, potrivit Hotnews.

Două alte cafenele unde puteți să vă începeți ziua sunt Artichoke Social House, de lângă Cișmigiu, de pe Calea Victoriei 45, care e deschisă pe 15 aprilie până la ora 20, dar e închisă în prima zi de Paște, și Baristro.place, de lângă Parcul Carol I, de pe strada General Candiano Popescu 1, unde puteți merge doar pe 15 aprilie în weekendul de Paște, doar până la ora 15.

Dacă te trezești mai greu și vrei să mănânci ceva…

Îți recomandăm să iei în calcul să mănânci și un brunch în oraș. Pentru asta, DeSoi, de pe strada Piața Sf. Ștefan 8 e deschis sâmbătă până la ora 16:00, suficient pentru a reuși să te vezi cu prietenii tăi și să vă bucurați de un brunch la una dintre cele mai cunoscute locații din oraș. Dacă aveți drum în partea de nord a Capitalei, HARE din Herăstrău poate fi o opțiune ideală, fiind un loc cunoscut de ani buni pentru bucătăria sa cu influențe din Asia și Europa. Aici puteți veni și sâmbătă și duminică, atât că duminică se deschide la 12, în timp ce sâmbătă puteți veni de la ora 10.

Un alt loc cunoscut pentru brunch-urile sale este Bread and Butter, de pe Calea Victoriei 23, unde puteți merge pe 15 aprilie. Dacă preferi totuși să mănânci acasă, o opțiune perfectă în acest sens este Coclinta Brasserie, de pe Calea Victoriei 153, care este cunoscut pentru plăcintele sale, și de unde poți comanda pe 15 și 16 aprilie, activitatea la mese fiind oprită în acest weekend.

Ai chef de petrecut în weekend?

Dacă seara vrei să dai liniștea de acasă pe atmosfera din club atunci trebuie să știi că există petreceri și în weekendul de Paște. De exemplu, la Grădina Monteoru, pe Calea Victoriei 115 este petrecere cu intrare gratuită pe 15 aprilie, când de la ora 22 zya, monile și alexandra se ocupă de muzică. Două alte variante sunt Platforma Wolff, pe Doctor Constantin Istrati 1, unde de la ora 23 este queer party cu Luigi di Venere, intrarea fiind 30 lei, și Apollo111, pe Brezoianu 23-25, unde de la ora 22 are loc petrecerea Text your ex w. Mirel & Sherin, unde intrarea este 45 de lei.

CITEȘTE ȘI
Bucureștiul e „tigrul” țării – Capitala este de patru ori mai bogată decât media națională, potrivit ultimului studiu Fitch Ratings

Cornel Dinu, internat la Spitalul Floreasca din Capitală. Fostul antrenor a fost operat de urgență

STB vrea să renunțe la majoritatea centrelor de vânzare a biletelor din Capitală. Titlurile de călătorie ar urma să fie vândute la puncte automate

Cookies