Ce poți mânca prin târgul de Crăciun București

24 dec. 2021
1121 Afișari
Ce poți mânca prin târgul de Crăciun București

Ultima șansă, ultima strigare, ultimele 3 zile de vizitat, căscat gura la luminițe și învârtit copiii prin Târgul de Crăciun București 2021. Apropo, de ce-i zice târg dacă nu te poți târgui la preț? În fine, indiferent de motivul vizitei, important e să nu mori de foame prin târg. Sau de sete. Spiritul Crăciunului nu ține de foame, așa c-am scos niște cash. Să fie. Bun venit la un nou episod Mănânc pentru tine!

Sloboză-ne Gazdă-n Târg

Vaccinat sau nevaccinat, toată lumea e binevenită. Totuși, dacă vrei să intri la Târgul de Crăciun din București, e musai să ai bilet de intrare și neapărat un test negativ covid 19 sau să fii vaccinat. Două doze acolo sunt suficiente. Biletul de intrare la târgul de Crăciun costă 7 lei la fața locului sau îl poți cumpăra online, cu doar 5 lei, accesând acest site.

Spre deosebire de alte orașe, cum ar fi Brașovul, Oradea sau Sibiul, unde târgurile sunt deschise până la începutul lunii ianuarie, Târgul de Crăciun București 2021 „ține” doar până pe 26 decembrie, asta dacă nu cumva se decide prelungirea, deși am mari dubii că se va întâmpla lucrul ăsta. Și dacă tot suntem aici, e bine de menționat că, cu excepția Brașovului, atât la Sibiu, cât și la Oradea, accesul se face DOAR pe bază de test negativ covid sau dovada vaccinării. Unde mai pui că, la Sibiu, e 15 lei intrarea! O „avere”! Huoo, huoo, huooo, Sibiule!

Doar 2,5 stele pe Google pentru Târgul de Crăciun București

Poate o fi un târg de 2 lei cu intrare de 7 lei, poate n-o fi. Dom’le, eu m-am riscat! Cumpărat bilet, scanat QR, intrat. Pe un frig năprasnic, chiar înainte de lăsarea serii. Și sunt în măsură să prezint meniul Târgului de Crăciun București 2021.

Dulciuri, dulciuri, dulciuri, mii de dulciuri

La capitolul prăjituri, Târgul de Crăciun București stă, nu bine, FOARTE bine. Doldora de căsuțe cu dulciuri, plin de cozonaci, domnești și nedomnești, ciocolată de casă în toate combinațiile, fursecuri, salam de biscuiți, doboș, scule de ciocolată (vezi foto mai jos) alivenci sărate, alivenci dulci, turtă dulce, cornulețe, nuci umplute, ohoo, câte și mai câte. Inclusiv prăjituri d’alea oldschool, comuniste, cum se făceau pe vremuri dom’le, când era frig un frig în casă de-ți îngheța sufletul. Cam ca acum, dacă ești racordat la Radet și locuiești prin Sectorul 2.

Cozonac domnesc
Și mai mult cozonac domensc

Ciocolată de casă Targul de Crăciun București
Ciocan de ciocolată și alte scule. Tot din ciocolată

Vin fiert ca-n poveștile cu Albă ca Zăpada scăpată-n damigeană

Pentru frig și poftă de mâncare există încălzitoare care vin în pahar de 330 cu vin fiert, pentru doar 8 lei. Sunt cel puțin 3-4 căsuțe cu vin fiert, așa că depinde de tine unde te oprești pentru un păhărel.

Vin fier Targul de Craciun Bucuresti

Opțiuni culinare la Târgul de Crăciun București 2021

Sigur nu se moare de foame la Târgul de Crăciun București. Zona cu mâncare e foarte variată și cuprinzătoare, de la wursti ca-n Austria, pleșcaviță ca la Belgrad, raclette du Paris, waffles, burgeri până la tradiționalii cârnați românești de porc. Se găsește mai orice, chiar și o cafea bună.

Poftele de tot felul pot fi satisfăcute de la cele câteva street food trucks parcate în interiorul târgului. Și aici se numără:

WurstAholics Food Truck

Wurst de inspirație austriacă. Preparatul vedetă e o chestie numită Big Mama, are aproape 1 kilogram (fără 200 de grame) constând într-un wurst uriaș cu cașcaval, cartofi prăjiți, murături, chiflă și sosuri.

Pleșcavița Van

Pleșcavița de la Taverna Sârbului via food truckul lor personal. 100% carne de vită

Satisfry – cartofi prăjiți, cu tot felul de topinguri pe deasupra.

Amis de la Fête Food Truck

Amis de la Fête Food truck e prezent cu mai raclettele din dotare, încălzită și turnată peste combinațiile de cartofi copți în coajă cu jamon sau chorizo. Au chiar și o variantă vegetariană. Mare brânză!

Bubble Waffle

Waffles cu o mulțime de topinguri delicioase.

Synergia

Synergia face ciocolată caldă cu tot felul de topinguri, dar și cafele. Mici, mari, din astea.

Meat Busters

Și băieții ăștia.

Gata să-ți ofere o porție zdravănă de sarmale de porc. Sau cârnați. Sau ceafă lată sau orice pe bază de carne.

Dacă treci peste bradul făcut la traforaș, odată cu lăsarea serii și aprinderea luminițelor, Târgul de Crăciun București poate fi fermecător. Cel puțin pentru copii.

 

Crăciun Fericit!

Cookies