Ce poți face în weekend într-un mall din București și cele 4 categorii dominante de personalități care dau năvală la Vitan când, Doamne ferește, ninge un picuț

27 nov. 2023
2089 Afișari
Ce poți face în weekend într-un mall din București și cele 4 categorii dominante de personalități care dau năvală la Vitan când, Doamne ferește, ninge un picuț
Ce poți face în weekend într-un mall din București și cele 4 categorii dominante de personalități care dau năvală la Vitan când, Doamne ferește, ninge un picuț

Bună dimineața, dragi cititori, este LUNI și tocmai venim după un weekend în care a avut loc prima ninsoare cu viscol din an în țară, adusă de un ciclon mediteraneean, care nu putea să vină și el cu o rafală de creveți. 

Ci, fiindcă așa e poporul nostru blestemat,  a venit cu ceva ce la știri la televizor se numește ‘prăpăd’.  Situația în anumite zone a fost groasă, cu pagube, iar școlile sunt astăzi închise în Brăila, Călărași, Galați, Dobrogea. 

Constanța însăși a rămas fără apă potabilă cateva ore, ceea ce bănuim că înseamnă că în orele alea constănțenii au băut doar vin (Niculițel), iar având în vedere că a fost weekend, asta nu pare o problemă așa mare.

Un capăt al viscolului a ajuns și la București în acest weekend, cu puțină ninsoare care, în loc să ia prin surprindere autoritățile, ne-a surprins pe noi, pașnici locuitori ai Capitalei. Și ne-a împărțit în două categorii.

  • prima este aceea care s-a uitat sâmbătă dimneață pe geam, a văzut care e treaba, a tras draperiile la loc, a zis ‘nu’ și ‘eu de aici mai ies abia luni când plec la muncă’, apoi a purces în a fierbe tot vinul din casă și a se uita la filme de Crăciun încontinuu
  •  a doua este cea pentru care 48 de ore în domiciliu reprezintă un coșmar și care ar vrea să iasă din casă, dar nici nu ar vrea să le congeleze capul în parc, așa că merg unde merg toți oamenii de bine atunci cand li s-a urât cu existența proprie: la mall.

Dintre toate tipurile de personalități care descind în mallurile bucureștene, weekendul acesta în Sectorul 3 s-au remarcat următoarele:

1. Cuplurile fără copii

Sunt cupluri cu o ușoară vechime (6 luni – 1 an sau puțin mai mult), deoarece cuplurile abia formate sunt încă în casă, unde abia așteptau să prindă 48 h legate de viscol să facă știți-voi-ce și să mănânce paste. 

Acestea sunt cuplurile de îndrăgostiți care merg de mână la un film care lui nu-i place, dar este nebun după ea și merită o oră de comedie romantică sacrificată în viață. La finalul filmului, coboară să mănânce o amandină, timp în care ea îi explică cum speră ca fondantul să nu se depună pe șolduri (fiindcă toată lumea are o tulburare alimentară mai nou sau cel puțin o panică groaznică legată de mâncare), apoi îl trimite pe el la coadă la Starbucks, după care intră împreună la Bebe Tei să își cumpere ea ceva gel de spălat pe față, iar el simte cum o parte din suflet îl părăsește.

2. Cuplurile cu vechime și/sau cu copii

Cel mai des rostite cuvinte într-un mall bucureștean nu sunt – cum ați putea crede – ‘unde sunt veceurile?’ și ‘unde e Zara?’, ci ‘așa faci întotdeauna!!!‘. Acestea sunt în peste 90% din cazuri rostite de o femeie, cu destinatar:

a) soțul

b) copilul

Soții mai niciodată nu spun asta, fiindcă sunt prea ocupați să își roage moartea și să se întrebe dacă au greșit atunci când, cu ani în urmă, au fost cu ea tot la acest mall și la un moment dat au intrat la Bebe Tei. De obicei, se țipă încrucișat. Țipă copilul, țipă soția la copil, țipă soția la soț că nu e în stare nici măcar să liniștească copilul, iar soțul încearcă să se apere de răscoala spontană din familia lui în timp ce leagănă copilul. 

Este foarte solicitant și astfel înțelegem de ce nu se putea sta 48h în casă.

3. The single ladies

Au ieșit din casă ușor mahmure, nu le bate nimeni la cap, le doare la bascheți. S-au legănat cu mare dificultate pană la mall să se uite de ‘o rochiță drăguță pentru Christmas party’ și să își ia ceva de mâncare. Patru ore mai târziu, au cumpărat tot mallul. Ies pe ușile glisante cu câte zece pungi în fiecare mână, ca un hamster care efectiv nu mai putea sa mănânce și și-a îndesat totul în fălci. Le-a uitat Dumnezeu în Bebe Tei și au cumpărat toate seturile Moroccanoil la promoție, apoi și-au luat trei variante de rochii pentru Xmas Party, mai multe culori de ștrampi pentru rochia aia, chiloți noi de dantelă, cutii de baie de la Pepco și un tablou canvas cu un mesaj drăguț. 

Economia țării depinde de ele și ele nu o vor dezamăgi.

4. Adolescenții

Fiecare mall are un colț unde se strâng adolescenții ca să facă ce fac adolescenții mai bine și este datoria oricărei generații să creadă că generația următoare este mai enervantă și mai naivă decât am fost noi.

Dar, Oana, ce fac adolescenții la mall, mă întrebați? Ei bine, stau pe telefoanele date cu volumul la maxim și se uită la filmulețe, după care își arată unul altuia filmulețele încrucișat pe telefoane, apoi o mare parte din grup pleacă și rămân doi care se plac și care, inevitabil, încep să se sărute fără să respire pană vine paza și începe să urle la ei, ucigând în fașă orice tentativă de Love Actually, etapa pe Vitan.

Mai merg și weekendul viitor la mall și vă țin la curent.

Nota B365.ro – Tot Oana, mai jos:

Cookies