CE POŢI FACE ÎN WEEKEND ÎN BUCUREŞTI. Concert, festival sau poezie?

de:
15 iul. 2016
0 Afișari
CE POŢI FACE ÎN WEEKEND ÎN BUCUREŞTI. Concert, festival sau poezie?

Iată care sunt recomandările Mediafax pentru weekend-ul 15 – 17 iulie:

VINERI

21 de Nocturne cu poezie contemporană, muzică şi vin

Asociaţia Arcen aduce poezia contemporană deasupra oraşului, în mijlocul Bucureştiului. Pe 15 iulie, de la ora 21:00, pe terasa blocului Magheru One, va avea loc prima nocturnă de poezie contemporană din acest sezon, dedicată lui Matei Vişniec. Accesul la eveniment este gratuit şi se face doar pe bază de rezervare. „21 de Nocturne” este un proiect Arcen care cuprinde o serie de 21 de evenimente dedicate culturii şi fenomenelor artistice contemporane: poezie, proză, teatru, film de artă, dans sau muzică experimentală. Seria de nocturne de anul acesta se va desfăşura în perioada 15 iulie – 16 septembrie (2 nocturne/lună), începând cu orele 21:00 şi va îmbina poezia cu proza, teatrul şi dansul, cu spectacolul oraşului de dedesubt şi al stelelor de deasupra, toate pe terasa blocului Magheru One.

Grădini de vară / Enescu: urban vs. tradiţional la Muzeul Satului

Ansamblul Imago Mundi prezintă proiectul „Grădini de vara / Enescu: urban vs. tradiţional”, o serie de concerte prin care se va promova un program muzical original, dedicat marelui compozitor şi inspirat de celebrele sale Rapsodii Române. Concertele ce se vor desfăşura în cadrul „Grădinilor de vară” sunt comentate vizual de proiecţii video mixate în timp real, ansamblul Imago Mundi propunând regăsirea trecutului din perspectiva artistului contemporan. Concertele au durata de o oră şi sunt organizate în spaţii emblematice ale Bucureştilor (Grădina Botanică, Muzeul Satului), precum şi în spaţii noi/neconvenţionale (Cărtureşti Carusel, Lokal, Grădina Viitorului),

SÂMBĂTĂ

Organic Days Festival la Grădina Verona, Grădina Sticlarilo, J’ai Bistrot şi Spaţiul M60

Vrei să ieşi în natură în weekendul ăsta dar oraşul te ţine captiv? Nicio problemă: natura va fi la tine în oraş. Năpădim ca buruienile peste jungla de beton şi umplem patru grădini magice cu energie vie pentru trup şi spirit, spun organizatorii festicvalului ce se va petrece în Grădina Verona, Gradina Sticlarilor, J’ai Bistrot Bucureşti, Spatiul M60

La Organic Days vor fi: o comunitate autentică de oameni pasionaţi de arta de a trăi frumos, în acord cu Natura şi cu ritmul Universului, fermieri adevăraţi cu legume şi fructe şi mai adevărate, brutari pasionaţi şi inspiraţi, artizani cu mâini de aur şi idei creative, bucătari, „calfe şi zidari” de celule sănătoase în corp. Pasionaţi de hrană vie pe felie. Raw veganism în diverse forme de la vlăstar la armăsar, terapeuţi şi instructori de yoga care te vor ajuta să ajungi mai repede la starea de bine, oameni care vin să ţină ateliere, workshopuri şi activităţi pentru copii şi nu numai. De la cum să faci o pâine până la cum să faci mai bună ziua de mâine, o atmosferă lejeră, de vară cu concerte la ceas de seară. În plus Ooan KaRa te va transporta în universul special al bolurilor tibetane cu un concert meditativ pe care îl oferă în Grădina Sticlarilor duminică seara.

Summer Cocktails la Share Cafe

Mojito, Piña Colada, Margarita. Vineri şi sâmbătă Share Cafe de pe strada Olari numărul 8 te răcoreşte cu gusturi noi. Mai exact Andi de la Share Cafe, care pregăteşte cu pasiune cocktailuri, te face să simţi că e vacanţă.

Marius Vernescu Trio: Istoria pianului, la Green Hours jazz-café

De la 19:30, la Green Hours va fi concert cu Marius Vernescu, la pian, Alex Man la bas şi Adi Tetrade, la baterie. De la Art Tatum la Chick Corea, trecând, în ordine aleatorie, prin Bill Evans sau Oscar Peterson… istoria pianului, în grădina Green Hours, în viziunea mai mult decât consacratului Marius Vernescu …între altele, câştigător al Premiului I la Montreux Jazz Festival, în 2002.

Conferinţa „Argint şi perle în pictura orientalistă” la Muzeul Naţional de Artă al României

Muzeul Naţional de Artă al României vă invită să participaţi sâmbătă, 16 iulie, de la ora 12.00, la conferinţa „Argint şi perle în pictura orientalistă”, susţinută de dr. Carmen Tănăsoiu, specialist în Artă Veche Românească. Evenimentul este organizat în cadrul expoziţiei „Oglinzile Orientului”. Punctul de plecare al conferinţei îl constituie atât bijuteriile expuse, cât şi cele reprezentate în lucrările din expoziţie – se vor discuta modalităţile în care erau purtate, simbolistica lor, tehnica şi modalităţile de realizare.

DUMINICĂ

Bounty Fair: Târg de handmade şi ateliere la Casa Universitarilor

În weekendul 16-17 iulie 2016 oamenii se reîntâlnesc la Bounty Fair, în curtea şi grădina Casei Universitarilor Bucureşti, într-o lume de poveste a handmade-ului românesc! Programul ambelor zile este de la 10:00 până la 20:00. În cadrul Tărgului, peste 50 de artişti români vor expune creaţiile lor. Creativitatea, pasiunea şi talentul lor se materializează în mii de produse, de la accesorii vestimentare, obiecte de decor până la cosmetice naturale şi produse pentru copii. Toate realizate manual sau având designuri unicat.

Yard Sale de iulie la Jacques Pot

16 şi 17 iulie e weekend-ul numai bun pentru pus la punct garderoba de vacanţă: ochelari de soare, rochii de plajă, accesorii, sandale şi şlapi. Bineînţeles că o să găseşti toate minunile de haine, trebuie doar să scotoceşti în toate garderobele puse la bătaie de la 10:30 la 18:00, sâmbătă şi duminică. Aşadar hai pe Sborului nr 2, în zona Hristo Botev, să stăm la umbră, să bem ice tea şi să ne bucurăm de cumpărături cu buget mic de tot. Intrarea liberă pentru vizitatori.

Garden of Day Dreams la Mogoşoaia Palace

„Ştim cât de mult îţi place să visezi cu ochii deschişi. Ne-ai aratat asta în Grădina Botanică, când te-ai lăsat purtat de muzică în decorul magic. Îţi dăm întâlnire de această dată în grădina de basm a Palatului Mogoşoaia, unde vrem să te facem să uiţi de agitaţia oraşului şi să te laşi purtat în povestea în care eşti cine vrei tu să fii. La visare te vor îndemna cu cel mai cool live act baieţii de la Golan, acompaniaţi de Federico Locchi, Midi Culture, Optick şi ursul tău de pluş preferat, MoonSound. Hai şi tu să scriem împreună al doilea capitol al poveştii Garden of Day Dreams!” spun organizatorii de la Garden of Day Dreams. Evenimentul începe de la 14:00.

Cookies