BAZAR

Ce poţi face în WEEKEND în BUCUREŞTI

Propunerile pentru activităţi de weekend în Bucureşti potrivit Mediafax.

VINERI

CROSS Bucharest After9Cross, Parcul IOR, de la 21:00

„Nimic nu se compară cu o plimbare de vară sub cerul înstelat, la adăpostul răcoros al naturii. Iar dacă tabloul este pictat în zeci de nuanţe fosforescente şi combinat cu pasiunea pentru sport şi poftă de mişcare împreună cu prietenii, atunci este o invitaţie în competiţia… Bucharest After9Cross powered by Infinity Trophy.”, spun organizatorii. Este cel mai nou eveniment urban care promite o super cursa de alergare nocturnă pe 22 iulie 2016, în parcul Alexandru Ioan Cuza – IOR din Capitală. Antrenantă, uşoară, relaxantă şi plină de energie. La final, se va sărbători pasiunea pentru mişcare cu voie bună şi distracţie pe ultimele hituri ale verii.

PETRECERE Shake it up! – The ultimate hits chart, la Hard Rock Cafe, de la 20:00

„În fiecare seară de vineri alungăm plictiseală şi uităm de caniculă cu cele mai răcoritoare cocktail-uri din meniul nostru. Te invităm să afli tainele mixurilor savuroase, chiar de la experţi. Iar dacă îţi prepari singur băutură preferată, pleci acasă cu un premiu surpriză – tricou, pelerină de ploaie, CD sau un cocktail gratuit.”, spun organizatorii. Pe 22 iulie hiturile din topurile actuale vor fi în prim plan. Cele mai în vogă voci ale momentului şi cele mai delicioase cocktailuri vor fi garanţia unui început de weekend perfect. Intrarea este liberă.

Pagina de Facebook a evenimentului, aici.

FESTIVAL CreativeFest – Festival de artă şi cultură urbană, la Romexpo, de la 17:00

Creative Fest se desfăşoară între 22 – 24 iulie la Romexpo. Scena va fi amplasată la Intrarea A. Intrare liberă. Creative Fest înseamnă trei zile de muzică, demonstraţii de graffiti şi freestyle, space painting, 3D urban art, acrobaţii cu skateboard şi biciclete, dar şi multe alte activităţi. Line-up-ul festivalului include artişti internaţionali de renume, precum: Redman, Dilated Peoples, Dub Fx, Patrice şi Coely. Pe scena CreativeFest vor mai urca: Promoe, Gojira & Planet H, Omul cu sobolani, Şuie Paparude, Culese din Cartier (Argatu, Fratii Grime, Fantome şi Cred Ca Sunt Extraterestru), CTC (Vlad Dobrescu, Deliric şi DOC), Coma, Tony Baboon, Robin and the Backstabbers, Basska, ALAN & KEPA, Raku şi Dj K-lu & DJ Sauce.

CONCERT Breeze la Grădina cu Filme, de la 20:30

O briză aproape autentică din Brazilia, materializată prin cinci instrumentişti pasionaţi şi o voce senzuală fac cumva şi transpun audienţa într-o visare, într-o relaxare mult dorită în aceste timpuri în care fiecare alergăm după iluzii. Trupa „Breeze” ne propune să ne oprim puţin, să ascultăm şi să trăim bucuria momentului!

„Bossa nova este dragoste la prima vedere. Cel puţin asta am simţit acum 5 ani când sufletul meu s-a lipit definitiv de muzica lui Jobim. Alături de Florin Siia, basistul şi totodată soţul meu drag, am început să fructificăm pasiunea noastră prin studiu, audiţii şi multă bucurie. Aşa s-a născut „Breeze”, fiind încă singurul proiect din România axat pe muzica braziliană. Am simţit de-a lungul timpului frumuseţea, complexitatea, diversitatea stilurilor braziliene dar, mai ales, bucuria şi starea pe care aceste frumoase armonii o redau sufletului. Alături de Alexandru Olteanu la pian, Ciprian Pop la chitara, Ovidiu Cristian la tobe şi invitatul nostru drag, brazilianul Antonio Minhoca la percutii, dorim să vă împărtăşim ceea ce iubim, invitându-vă la concertul „Breeze- bossa nova atmosphere” de la „Grădina cu Filme” din 22 iulie.”, spune Ioana Siia, cea care va cânta bossa.

Antonio Minhoca vine din Brazilia, dintr-un orăşel mic, Goiás Velho, un loc în care Muzica, Capoeira şi Dansul îşi dau întâlnire. De aproape 5 ani, România îi este mamă adoptivă,
iar el o răsplăteşte cu antrenamente de Capoeira şi cu lecţii de percuţie, în care îşi pune toată dragostea şi cunoştinţele acumulate în cei 25 de ani de practică.

Pregătiţi-vă pentru un show plin de energie şi elemente surpriză, alături de Breeze, Antonio şi Grupul Alemar Capoeira Bucureşti.

SÂMBĂTĂ

INEDIT „După blocurile gri” Tur pietonal gratuit în Cartierul Pantelimon.

Cu ocazia recentelor reabilitări ale blocurilor, ne dorim să demitizăm aspectul industrial şi pe alocuri rău famat al unui cartier cunoscut de mulţi şi evitat de şi mai mulţi, dar care astăzi se reinventează. Cu ajutorului ghidului local veţi află cum arată cartierul la începuturile sale, care este istoria unor locuri cheie ale acestuia, legende urbane, ‘ celebrităţi locale’, care este renumele lui şi prin ce transformări a trecut pentru a ajunge la evoluţia pozitivă de astăzi.„, spun organizatorii. Acest tur prin Cartierul Pantelimon face parte din programul de tururi pietonale gratuite oferite localnicilor de Asociaţia Cultour.

INEDIT Ciao Bucarest / Bucureşti Realist – Tur gratuit, la Muzeul Naţional de Artă al României, de la 14:00

Pentru că-ţi place să explorezi Bucureştiul şi să faci poze sau să vezi ce poze mai postăm pe pagina noastră de Facebook – hai la primul event marca Bucureşti Realist, pe 23 iulie!

„Ne întâlnim sâmbătă, 23 iulie, la orele 14:00, la biserica Kretzulescu din Piaţa Revoluţiei, pe Calea Victoriei. Mergem apoi la Muzeul de Artă (fostul Palat Regal) să descoperim Bucureştiul italian la o expoziţie super cool. Turul ghidat e gratuit şi ai voie să pozezi şi să filmezi cât vrei.”, transmit organizatorii.

Deschisă de pe 2 iunie până pe 15 august 2016 la Muzeul Naţional de Artă al României (sălile Kretzulescu) de Ambasada Italiei la Bucureşti, expoziţia „Ciao Bucarest – Influenţe urbane italiene în Bucureşti” include galerii foto stil Instagram, o machetă 3D a Bucureştiului şi proiecţii. Intrarea liberă.

Bucureşti Realist e o pagină de Facebook lansată în 2013, care se ocupă cu promovarea capitalei, cu bune şi cu rele. E şi singura pagină importantă despre Bucureşti care bagă în seamă şi promovează poze ale comunităţii bucureştene de Instagrammeri.

EXPOZIŢIE de fotografie „Martha Bibescu 130″, Casa de cultură „Friedrich Schiller”

Iată cum au strâns cei de la Casa „Friedrich Schiller” fotografiile din expoziţie:

Martha Lahovary (1886-1973), devenită prinţesă prin căsătoria cu George-Valentin Bibescu (1880-1941), este, probabil, cea mai fascinantă personalitate feminină românească a secolului al XX-lea, atât în ţară, cât şi în plan european. Cu ocazia sărbătoririi a 130 de ani de la naşterea ei, avem ocazia unică de a îi aprecia frumuseţea, eleganţa şi distincţia prin intermediul unor fotografii de epocă.

Cercetarea unor fonduri de familie (Ştirbey, Bibescu, Ghika), aflate astăzi în colecţii publice şi private, ne-a permis identificarea nenumăratelor ei fotografii, cele mai multe fiind pentru prima dată prezentate publicului. Ele acoperă, în parte, cele mai importante momente din viaţa tumultuoasă a prinţesei Martha Bibescu, până la plecare ei din România, în septembrie 1945.

Cele mai multe fotografii au fost realizate în tinereţe, în cadrul intim al familiei ei, ceea ce explică dezinvoltura cu care s-a lăsat imortalizată de cumnata ei, prinţesa Nadeja Ştirbey (1876-1955). Aşa cum era de aşteptat, un loc aparte în expoziţie îl deţine şi prezentarea Mogoşoaiei, de la starea de ruină în care se găsea în primul deceniu al secolului al XX-lea (după 1911 intră în posesia lui George Valentin Bibescu) şi până la epoca de glorie interbelică, asupra căreia şi-a pus fundamental amprenta prinţesa Bibescu (devenită proprietară în 1925).

„În caracterul omului stă scris destinul lui. Martha îşi pusese în gând să se ridice cât de sus şi să izbândească: aşa a şi făcut. […] Încetul cu încetul, aducând în jurul ei persoane de talent şi de mare renume. Mintea ei ageră descoperă orice îi poate fi de folos din punct de vedere social. Primeşte persoane regale, diplomaţi, oameni politici, artişti, scriitori, savanţi şi aristocraţi. Călătoreşte în multe ţări şi musafirii ei sunt întotdeauna dintre cei mai aleşi şi cu vază. […] Martha a ajuns una dintre cele mai vestite şi preţuite scriitoare, o scriitoare apreciată de criticii cei mai critici. Cunoştinţa limbii franceze e la ea desăvârşită, stilul ei e de o migăloasă şi minunată dibăcie, descrierile bogate şi pline de poezie.”, scria Regina Maria a României.

Expoziţia a fost realizată de istoric de artă dr. Oana Marinache şi fotograf Cristian Gache în cadrul proiectului „Anul cultural Martha Bibescu 130″ şi a fost găzduită de Palatul Mogoşoaia în perioada ianuarie – martie 2016. Cele 40 panouri reunesc aproximativ 180 de fotografii, provenind din fondurile Arhivelor Naţionale ale României, Bibliotecii Naţionale ale României şi din colecţii private.

Expoziţia este gratuită şi poate fi vizitată în perioada 21 iulie – 19 august, între orele 10:00 – 18:00.

DUMINICĂ

PETRECERE SkyAffair – Candies, Ice & everything nice, la Upstairs Rooftop, de la ora 13:00

Iată ce spun organizatorii: Continuăm seria de day party-uri SkyAffair, by Upstairs! Aţi fost minunaţi la primele două, aşa că, de data această, introducem o nouă tematică: Candies, Ice & Everything nice

DJ-ul ne va transmite vibe-uri excelente, vom dansa, ne vom răcori şi vom profita de vara această din plin. Aduceţi cu voi ochelarii de soare şi cheful de distracţie. De restul, ne ocupăm noi!

Pagina de Facebook a evenimentului, aici

PETRECERE Ribs by Munchiez la J’ai Bistrot, de la 13:00

Nu vă lăsaţi păcăliţi de titlu! Duminică nu se organizează lansarea unei colecţii de tricouri transparente prin care modelelor să li se vadă costiţele. Au contraire! Cei doi Mircea (Horga & Cioban), reputaţii grătaragii ai coastelor la J’ai, lovesc din nou, cu sosuri noi, sub blazonul Munchiez, brand nou de street food cu mâncare păcătoasă.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button