BAZAR

Ce poţi face în acest WEEKEND în BUCUREŞTI. Concerte, petreceri şi multă distracţie

Recomandările Mediafax pentru acest weekend.

VINERI

21 de Nocturne. Poezie contemporană, muzică şi vin

A.R.C.E.N. aduce poezia contemporană deasupra oraşului, în mijlocul Bucureştiului. Pe 19 august, de la ora 21:00, pe terasa blocului Magheru One, va avea loc a treia nocturnă de poezie contemporană din acest sezon, dedicată Svetlanei Cârstean, Doinei Ioanid şi Alinei Purcaru, cu participarea Svetlanei Cârstean care va citi o serie de poeme inedite.

Accesul la eveniment este gratuit şi se face doar pe bază de rezervare, prin completarea formularului disponibil aici.

„21 de Nocturne” este un proiect ARCEN care cuprinde o serie de 21 de evenimente dedicate culturii şi fenomenelor artistice contemporane: poezie, proză, teatru, film de artă, dans sau muzică experimentală.

SÂMBĂTĂ

Concert Poetrip în barul Macaz, pe Moşilor 106

AŞA CEVA NU E MUZICĂ / POETRIP – LIVE @ MACAZ. Iată ce spun membrii trupei Poetrip:

Avem o poftă de cântat uriaşă! Imediat după încheierea campaniei de crowdfunding, am butonat şi pistonat noile instrumente şi am ajuns în zone muzicale turbate, care ne-au crescut tensiunea şi ne-au umflat venele la tâmple.

Ca nişte sălbăticiuni scăpate din lanţ, suntem gata să alergăm cu limbile scoase prin savanele muzicale, cu balele curgând pe clape şi codiţele fluturând vesele în vântul schimbării. Fără teamă de public, de noi înşine şi de penibil, am hotărât să dăm frâu liber vietăţilor care sălăşluiesc în noi şi să le lăsăm să se manifeste, ca să vedem ce au de zis.

Aşadar, dacă aveţi chef să dansaţi pe cea mai dereglată muzică a mileniului şi vă plac locurile intime şi prietenoase, unde oamenii se respectă şi se iubesc, iar băutura curge liber la preţuri oneste, vă aşteptăm sâmbătă seară la Macaz.

Trupa:

Ştefan – de toate
Oana Maria – la restul

Susţinere tinerele speranţe: 10 lei

Expoziţia Emotion in Motion, la Galeria Kube Musette

Lumea închisă într-o fotografie Polaroid este un ţărm nestăvilit de emoţie şi o poveste cu o viaţă proprie secretă, în culori calde pe care nu ne mai săturăm să le privim pentru că descriu o lume precum cele care ne apar în vise, spunea poeta şi prozatoarea Nora Iuga la întâlnirea cu Romanian Polaroid Photographers, în 2015.

Romanian Polaroid Photographers s-a născut în mai 2015 ca un index fotografic dedicat pasionaţilor de film instant din România şi din jurul lumii. www.polaroids.ro este o capsulă despre magie, inspiraţie şi storytelling prin puterea unor imagini vibrante, fără vârstă şi care poartă mai departe nostalgia generaţiilor de artişti care au iubit acest format fotografic greu de uitat. Fondat de Ioana Cristina Casapu şi Dragoş Mălăescu, proiectul este o poveste de dragoste cu unul dintre cele mai frumoase formate de film analog existente şi un tribut adus artiştilor Andy Warhol, Andrei Tarkovsky sau Helmut Newton.

„Emotion in Motion” este prima expoziţie Romanian Polaroid Photographers din Bucureşti, după ce proiectul a debutat anul trecut la Barcelona şi a călătorit prin lume, spunând poveştile a tot mai mulţi artişti şi ţesând o reţea globală de fotografi români care au îmbrăţişat imaginarul Polaroid.

„Emotion in Motion” înseamnă 9 artişti români răspândiţi prin toate colţurile lumii şi 3 invitaţi străini ce vor expune între 15 şi 22 august 2016 la KubeMusette, pe Calea Victoriei 114 din Bucureşti.

Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului.

DUMINICĂ

Potluck Veggie Brunch

Locul: Restaurantul Raw-Vegan Rawmazin – Intrarea Gădinţi nr.3 – zona Victoriei-Buzeşti- Dr.Iacob Felix, de la 11:00

Ce este un potluck?
Cuvântul „pot-luck” a apărut pe la mijlocul secolului XVI şi înseamnă „hrană oferită unui musafir neaşteptat, inopinant” – norocosul.
Astăzi, un eveniment de tip „potluck”, înseamnă că ne strângem într-un loc şi fiecare aduce câte ceva de mâncare de-acasă, pe care îl împarte cu ceilalţi. Un fel de „schimb de mâncare”, de reţete, de idei, de pasiuni, de cunoştinţe.

Potluck Veggie Brunch este un eveniment de nutriţie holistică în cadrul căruia omaenii învaţă să se hrănească sănătos, fizic şi metafizic.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button