Ce poți face dacă ți-ai pierdut câinele prin București de sărbători. Mai exact, când bubuiau petarde de Revelion și înnebuneau cățeii

04 ian. 2023
189 Afișari
Ce poți face dacă ți-ai pierdut câinele prin București de sărbători. Mai exact, când bubuiau petarde de Revelion și înnebuneau cățeii
Ce poți face dacă ți-ai pierdut câinele prin București de sărbători. Mai exact, când bubuiau petarde de Revelion și înnebuneau cățeii. Sursa foto: Facebook/ Primăria Capitalei

Perioada sărbătorilor este una dificilă pentru animăluțe din cauza celor care folosesc, ilegal, petarde și pocnitori. Animalele se sperie și fug, iar stăpânii le găsesc cu greu. Primăria Capitalei îți spune ce poți face dacă ți-ai pierdut câinele prin București, iar acesta este găsit de Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor.

Ce poți face dacă ți-ai pierdut câinele prin București de sărbători

În cazul în care ți-ai pierdut câinele de Revelion, iar acesta va fi găsit de angajații din cadrul Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), există 2 posibilități pentru a-l recupera, spune Primăria Capitalei.

  1. Dacă blănosul este microcipat

În cazul în care câinele este microcipat și înregistrat în Registrul de Evidență al Câinlor cu Stăpân (RECS), stăpânul va fi contactat în maximum 24 de ore. Este important pentru stăpâni să se asigure că datele de contact, în special numărul de telefon, înregistrate în RECS, sunt de actualitate.

2. Dacă blănosul NU este microcipat

În cazul în care blănosul nu este microcipat, stăpânul nu va putea fi contactat, prin urmare autoritățile vă sfătuiesc să verificați în fiecare zi paginile de Facebook ale adăposturilor:

Toți cățeii găsiți și ridicați de pe domeniul public, de pe raza municipiului București, sunt fotografiați şi publicați pe paginile de Facebook.

Astfel că, stăpânii trebuie să-și identifice singuri cățeii pierduți și, mai apoi, să contacteze ASPA pentru recuperarea animalului de companie.

De ce este important ca blănosul să fie microcipat

„câinii pierduţi s-ar putea întoarce acasă mai repede dacă aceștia ar fi microcipați şi înregistrați în RECS, așa cum prevede legea”, transmit reprezentanții Primăriei Capitalei într-o postare pe Facebook.

Deținătorii animalelor de companie care decid să nu respecte această obligație legală riscă să fie sancționați cu amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei.

Cookies