Ce pot face șoferii care au RCA la City Insurance? Lucrurile utile de știut

10 feb. 2022
325 Afișari
Ce pot face șoferii care au RCA la City Insurance? Lucrurile utile de știut
Ce pot face șoferii care au RCA la City Insurance? Lucrurile utile de știut

Veste așteptată de toți conducătorii auto care au RCA la City Insurance. Șoferii au la dispoziție 30 de zile pentru a-și schimba firma care oferă asigurare și 90 de zile pentru a depune dosarele în cazul în care există daune.

Decizia vine după ce, miercuri, 9 februarie 2022, Tribunalul București a dispus intrarea în faliment şi dizolvarea companiei de asigurări City Insurance.

Șoferii care au RCA la City Insurance

Conducătorii auto care încă au asigurările de la City Insurance valabile le pot denunța. Șoferii care încă nu le-au denunțat, au două opțiuni:

  • să denunțe asigurările până la expirarea termenului de 90 de zile de la data pronunţării deciziei Tribunalului București;
  • să aşteapte să înceteze de drept la această dată.

Cât timp mai pot folosi șoferii polițele de la City

Cei care au polițe RCA emise de City Insurance mai pot circula cu autovehiculele, în mod legal, fiind acoperiți de aceste polițe, până la împlinirea termenului de 90 de zile. După acest termen, asigurările nu vor mai fi valabile.

Sfatul Autorității de Supraveghere Financiară pentru șoferi: Să țineți cont că aceste asigurări la City Insurance vor ajunge la maturitate în termenul de 90 de zile, dat de Tribunalul București și să vă protejați – să le denunțați și să faceți o altă poliță RCA, la un alt asigurator, a spus purtătorul de cuvânt al ASF, Dan Apostol pentru antena3.ro.

Am făcut accident, iar cel care m-a lovit are asigurare la City. Este riscant?

Atâta timp cât asigurarea auto încă se află în perioada de valabilitate, poate fi deschis dosar de daune, polița RCA este valabilă, fondul de garantare a asiguraţilor primeşte solicitarea de deschidere a dosarului de daune şi trece la procedura normală de analiză a dosarului şi de viitoare plată a daunei constatate.

Primesc banii înapoi dacă renunț la asigurarea de la City Insurance?

Da, banii vor fi recuperați. Trebuie să vă adresați Fondului de Garantare al Asiguraților pentru denunțarea asigurării, dar și pentru recuperarea sumei de bani aferentă perioadei care a mai rămas de la momentul denunţării până la maturitate.

Cookies