Ce pierderi au adus „perlele” RA-APPS, anul trecut

de:
30 mai 2016
2 Afișari
Ce pierderi au adus

Diferența până la pierderea în sumă totală de 8,45 milioane de lei (1,8 milioane de euro) înregistrată anul trecut de către Sucursala pentru Reprezentare și Protocol Triumf a RA-APPS este generată de rezultatele negative ale altor active din portofoliul acesteia, precum Palatul Primăverii, fosta reședință a familiei Ceaușescu recent transformată în muzeu, dar cu încasări sub așteptări la debut, și complexul agrozootehnic Vlăsia din comuna Snagov, un eșec al încercărilor de vânzare din 2007.

Paguba înregistrată la hotelul Triumf, în cuantum exact de 1,089 milioane de lei, rezultă din gradul extrem de redus de ocupare, de sub 20%, calculat pentru întreg anul trecut, relevă cifrele analizate de Profit.ro din descărcarea de gestiune a administratorilor regiei.

Hotelul, clasificat la două stele și cu o suprafață de aproape 6.000 de metri pătrați, este amplasat pe un teren de 15.000 de metri pătrați lângă Bulevardul Kiseleff din Capitală, zonă ultracentrală a Bucureștiului, și dispune de 98 de camere și apartamente pe 4 etaje, un restaurant cu o capacitate de 120 de locuri și o grădină de vară cu 60 de locuri.

Imobilul este inclus pe lista monumentelor istorice, fiind construit în perioada interbelică de către arhitectul care a proiectat și Arcul de Triumf. Clădirea a fost folosită ca bloc de locuințe de către angajații Băncii Naționale și utilizată ulterior, după al doilea Război Mondial, de Partidul Comunist ca hotel pentru cazarea oaspeților din străinătate.

După 1989, hotelul nu a mai fost îngrijit corespunzător de către stat, inexistența renovărilor și a reparațiilor dese în pofida plângerilor primite din partea clienților fiind justificată de către autorități prin lipsa banilor. Detalii, pe profit.ro. 

Cookies