Ce pedeapsă îl aşteaptă pe cel care lipeşte afişele „Executăm puţuri” pe domeniul public

de:
27 aug. 2013
4 Afișari
Ce pedeapsă îl aşteaptă pe cel care lipeşte afişele

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a făcut o adevărată obsesie pentru afișele cu „Executăm puțuri”, care murdăresc toți stâlpii și pereții din București. „E plin tot oraşul. Nu mai vezi un stâlp fără afişe din astea. De doi ani îi caut pe cei care lipesc anunţurile cu « Execut puţuri ». Dar şi când îi voi prinde…”, spunea Oprescu.

Problema a ajuns să stea acum ca un nod în gât şi primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, care susţine că a primit mai multe plângeri de la cetăţeni din cauza aspectului deplorabil în care arată oraşul în anumite zone. „Având în vedere faptul că, în ultima perioadă, ne confruntăm cu o serie întreagă de probleme sesizate de cetăţeni în domeniul salubrizării şi al protecţiei spaţiilor verzi, care ne pun în situaţia de a nu găsi o cale legală şi eficientă de rezolvare, deoarece în prezent nu există o reglementare clară, care să impună o anumită conduită şi să sancţioneze unele fapte care aduc atingere drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, considerăm că se impune adoptarea unui regulament privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea Sectorului 3, creând astfel un cadru juridic unitar pentru constatarea şi sancţionarea faptelor ce constituie contravenţii la normele de gospodărire a sectorului”, se menţionează în documentaţia care a stat la baza Hotărârii de Consiliu Local Sector 3 ce prevede noi măsuri pentru păstrarea curăţeniei şi respectarea normelor de igienă în Sectorul 3. 

Conform sursei citate, persoanele fizice care lipesc afişe sau materiale de orice fel pe obiectele de mobilier urban, stâlpi sau clădiri, fără acordul scris al deţinătorilor acestora, vor fi sancţionate contravenţional cu amendă curinsă între 500-2.500 de lei. Aceleaşi sancţiuni se vor aplica şi celor care lipesc afişe pe blocuri, coşurile de gunoi, pubele sau containere de pe domeniul public. Tot de la 500 la 2.500 de lei amendă riscă şi persoanele care sunt prinse că scriu pe pereţi şi ziduri şi fac graffiti fără acordul proprietarilor imobilelor. 

Pentru toate abaterile menţionate mai sus, persoanele juridice riscă amenzi şi mai mari, de la 2.000 la 10.000 de lei, au stabilit consilierii locali Sector 3. Noua hotărâre de Consiliu Local Sector 3 intră în vigoare în 30 de zile de la data afişării la sediul Primăriei Sectorului 3. 

Amenzi pentru iubitorii de câini şi pisici, dar şi pentru samsarii de maşini

Recent, autorităţile locale au adoptat măsuri dure şi la adresa iubitorilor de câini şi pisici care trebuie să se supună unor reguli foarte stricte dacă vor să crească animale de companie la bloc. Astfel, deţinătorii de animale din Sectorul 3 vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 500 lei şi 2.500 lei dacă nu vor lua măsuri în vederea eliminării disconfortului fizic şi psihic provocat vecinilor prin numărul, agresivitatea sau zgomotele produse de animalele pe care le au sau prin lipsa de igienizare. Detalii găsiţi aici. 

De asemenea, bucureştenii care vor să îşi vândă maşinile şi îşi scot autovehiculele cu tot cu anunţul de vânzare pe stradă vor fi amendaţi de poliţişti. Decizia a fost luată de Consiliul Local Sector 3 ca măsură de fluidizare a traficului rutier şi pietonal, dar şi pentru creşterea numărului de locuri de parcare, ocupate de diverse maşini de o perioadă lungă de timp. VEZI AICI Ce amendă rişti dacă eşti prins că îţi scoţi maşina la vânzare pe domeniul public. 

Cookies