Ce pățim dacă facem baie în piscine neigienizate. Un dermatolog avertizează că sunt periculoase pentru pentru sănătate

08 iul. 2021
102 Afișari
Ce pățim dacă facem baie în piscine neigienizate. Un dermatolog avertizează că sunt periculoase pentru pentru sănătate

A venit vara și căldura dogoritoare poate fi liniștită cu o zi de piscină. Totuși, dermatologii avertizează că în cazul în care ștrandul nu este igienizat corespunzător, riscăm o boală de piele și o vizită la doctor. Ce reguli trebuie să urmăm pentru a ne proteja de posibile neplăceri.

Printre cele mai cunoscute neplăceri de care putem avea parte dacă facem baie în piscine neigienizate corespunzător se numără infecţiile urinare, dermatitele și chiar infecţiile fungice. Acestea trebuie ulterior tratate, altfel problemele se pot agrava în timp.

Clorul din piscină afectează pielea

Mai mult, specialiștii avertizează că până și clorul din piscină poate produce probleme cutanate la nivelul pielii, fie dacă suntem sensibili, fie dacă nu este respectată doza recomandată. În același timp, transpiraţia noastră poate intra în contact cu clorul din apă rezultând o serie de iritaţii mai grave, scrie mediafax.ro.

Pericol pentru sănătate în ștrandurile neigienizate corespunzător

Piscinele neigienizate sunt considerate în continuare un pericol pentru major pentru sănătatea pielii. Medicii dermatologi vin cu o serie de recomandări la adresa persoanelor care vor să se răcorească cu o vizită la piscină. Medicul dermatolog Olga Simionescu a venit cu o serie de sfaturi pentru cei care vor să se bucure de apă în siguranță. De asemenea, nu uitați și de soarele puternic și folosiți creme de protecție solară.

Piscinele se clorinează şi de aici rezultă probleme cutanate, date în primul rând de iritaţia de la clor şi apoi infecţii pe care le putem lua a nivel cutanat, de la ciuperci, dermatofiţii până la inclusiv tricomonas vaginalis. Se pot agrava anumite suferinţe dacă există interacţiunea dintre clor şi dermatita atopică, explică medicul dermatolog.

De ce reguli trebuie să ținem cont când mergem la piscine

Pentru prevenirea acestor neplăceri cauzate de interacțiunea cu apa piscinelor, există o serie de reguli interne care trebuie respectate în orice bazin bine organizat care respectă normele în vigoare. În primul rând, extrem de important, este dușul obligatoriu dinainte de intrarea în apă. Acesta este extrem de important și trebuie neapărat făcut, altfel riscurile sunt crescute din start.

Dermatologii explică faptul că transpirația noastră poate influența nivelurile de clor din apă, lucru care duce la probleme. Mai mult, trebuie să stăm cât mai mult cu papucii în picioare și să evităm să ne plimbăm cu tălpile goale prin jurul piscinii.

Nu în ultimul rând, atenție la săpunurile folosite înainte de a intra în apă. Acestea pot usca de asemenea pielea și provoca neplăceri.

„Transpiraţia noastră poate influenţa nivelurile de clor. Dacă există un clor excesiv apar iritaţiile. În al doilea rând, dacă înainte de piscină folosim săpunuri, ele pot usca suplimentar pielea şi atunci în baza interacţiunii cu clorinarea să se producă iritaţii suplimentare. Trebuie să avem papuci proprii. Să nu călcăm prea des în jurul piscinelor pentru că putem să mai recrutăm şi infecţii cu papilomavirusuri, adică veruci”, a mai transmis doctorul Olga Simionescu.

Cookies