BAZAR

Ce Pasi Trebuie Sa Urmezi Pentru Modernizarea Instalatiilor Electrice Interioare?

La Cine ar Trebui sa Apelati?

Din fericire, sunt o multime de firme specializate care va pot ajuta in privinta aceasta. Ideal ar fi ca electricianul cu care colaborati sa aiba experienta in domeniu, pentru ca se va asigura ca totul se va desfasura fara accidente. In acelasi timp, electricianul ar trebui sa aiba certificat ANRE. Pe de alta parte, majoritatea firmelor specializate in domeniu ofera garantie pe viata pentru lucrarile executate.

Acestea fiind spuse, care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru modernizarea instalatiilor electrice interioare?

  1. Debransare Instalatii Electrice Vechi

Inainte de orice, instalatia electrica veche trebuie debransata. Ce presupune acest proces? Cu alte cuvinte, cablurile vechi trebuie eliminate permanent din pereti, pentru a facilita instalarea cablurilor noi. Desi pare un proces complicat si elaborat, un meserias experimentat ar trebui sa se descurce fara probleme. Totodata, pentru debransarea cablurilor vechi de la tabelul electric ar trebui sa discutati cu un reprezentant de la ENEL.

  1. Analizarea Optiunilor pe Care le Aveti

Inainte de a incepe procesul propriu-zis de inlocuire a instalatiilor vechi, trebuie sa discutati cu electricianul despre optiunile pe care le aveti. De exemplu, puteti include mai multe prize daca doriti sau, in acelasi timp, le puteti schimba locul. Mai mult de atat, puteti opta pentru lumini de veghe suplimentare.

Desigur, trebuie sa luati in considerare ca fiecare schimbare la sistemul electric implica cabluri noi si, iminent, costuri aditionale. De aceea este recomandat sa discutati deschis despre ceea ce va doriti de la noul sistem electric, pentru a determina daca puteti aplica schimbarile respective.

  1. Configurarea si Pregatirea Spatiilor pentru Cabluri

Urmatorul pas este, cu siguranta, cel mai complicat si anevoios. Spunem asta pentru ca implica pregatirea propriu-zisa a spatiilor unde vor fi instalate cablurile. Cu alte cuvinte, aceasta etapa presupune mult timp si munca. De asemenea, trebuie sa luati in considerare ca genereaza mult praf si beton. Din acest motiv, multi electricieni colaboreaza cu zidari, pentru a repara peretii dupa pregatirea spatiilor respective.

  1. Instalarea Prizelor si Conectarea la Panoul Electric

Am ajuns la ultimul pas – si anume instalarea propriu-zisa a prizelor si conectarea acestora la panoul electric. Inca o data, ar fi recomandat sa chemati un reprezentant de la ENEL, dupa finalizarea proiectului. Totodata, trebuie sa luati in considerare ca poate dura pana la doua zile pentru ca un reprezentant ENEL sa ajunga la dvs.

Speram ca articolul nostru cu privire la pasii necesari pe care trebuie sa ii urmati pentru inlocuirea instalatiei electrice a fost folositor. Daca aveti alte intrebari, nu ezitati sa ni le adresati!


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button