Ce pagube a făcut incendiul din centrul vechi la localul de lux La Bonne Bouche FOTO

de:
01 nov. 2011
3 afișări
Ce pagube a făcut incendiul din centrul vechi la localul de lux La Bonne Bouche FOTO

Apa utilizată de pompieri pentru stingerea incendiului s-a infiltrat în pereţii restaurantului, iar pagubele, numai din această cauză, depăşesc pragul de 35.000 de euro. La această sumă se adaugă şi pierderile din sistarea activităţii comerciale, care generează astfel, în total, pagube de 80.000 de euro. Restaurantul, izolat anti-incendiu, a fost protejat de flăcări, dar, din cauza apei, care s-a infiltrat în pereţii restaurantului, instalaţia de climatizare nu poate fi pornită. De asemenea, din cauza incendiului, tavanul şi podeaua localului necesită lucrări de renovare, iar podeaua apartamentului de deasupra restaurantului trebuie refăcută.

”Am avut asigurare, dar nu s-a mai prelungit contractul din cauza vecinilor. Firmele de profil nu îţi fac asigurare dacă ai vecini ca aceştia, care nu au acte”, a declarat, pentru B365.ro, Claudiu Leonte, proprietarul restaurantului La Bonne Bouche.

Leonte spune că până acum nu a amortizat investiţia totală în restaurant, de 280.000 de euro, şi, din cauza incendiului, va mai avea nevoie de mai mult timp, ”câţiva ani buni” pentru a-şi recupera banii alocaţi pentru realizarea locaţiei La Bonne Bouche, dar şi pentru renovarea restaurantului, în urma incendiului.

Cauza incendiului, necunoscută nici pentru locatarii din apartamentele mistuite de foc

La etaj, mirosul de fum şi de lemn ars încă mai persistă şi după o zi de la incendiu. Vecinii locatarei apartamentului cuprins de flăcări spun că un copil, care dormea când a izbucnit incendiul, a suferit arsuri la picior. ”A făcut un scurt la o priză, atât”, explică o vecină. ”Am înţeles că a pornit de la sobă. A încercat să dea foc la sobă şi a luat foc”, contracarează un bărbat, care se recomandă ca fiind ginerele femeii care locuia în apartamentul situat deasupra La Bonne Bouche.

Locatarii imobilelor cuprinse de flăcări susţin că incendiul s-a extins în 15 – 20 minute. Aceştia au mai precizat că accesul pompierilor a fost mult îngreunat din cauza bolarzilor care împrejmuiesc Centrul Vechi şi împiedică accesul autoturismelor în zonă.

Cookies