Ce operaţii estetice decontează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate

de:
20 aug. 2013
21 Afișari
Ce operaţii estetice decontează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate

Intervenţiile care, dacă nu sunt efectuate la timp, pun în pericol viaţa pacientului sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Printre acestea se numără operaţia de reconstrucţie a sânilor, bypass-ul gastric şi rinoplastia, informează Digi24.

Operaţia de reconstrucţie a sânilor în cazul pacientelor diagnosticate cu o formă de cancer mamar nu este considerată una estetică şi este gratuită. Şi operaţia de bypass gastric este decontată, pentru că obezitatea este considerată o boală morbidă. CNAS nu decontează însă costul protezelor mamare, al căror preţ este de circa 1.000 de euro, şi nici inelul gastric, care poate costa chiar şi 3.000 de euro.

Rinoplastia, intervenţia pentru corectarea nasului, este gratuită doar dacă le afectează pacienţilor respiraţia sau dacă au suferit vreun traumatism în această zonă. CNAS mai suportă şi operaţii de reconstrucţie după arsuri, mutilări sau transplanturi de piele.

Şi copiii pot beneficia gratuit de intervenţii pentru corectarea malformaţiilor de la nivelul gurii, al urechilor sau al nasului.

Cookies