ÎN BUCUREȘTI

Ce noi restricții ne așteaptă în București? Aflăm în câteva ore. Azi e ședință a CMBSU, convocată  după ce rata de infectare a depășit 2 la mie în Capitală

Astăzi (sâmbătă, 18 septembrie), Consiliul Municipal al Municipiului București pentru Situații de Urgență a fost convocat pentru a decide ce măsuri vor fi luate în Capitală - inclusiv eventuale noi restricții - după ce rata de incidență COVID a depășit pragul de 2 la mia de locuitori. După acest prag, Bucureștiul intră, practic, în așa-numitul scenariu galben.

CMBSU a fost convocat sâmbătă, la scurt timp după ce DSP București a anunțat că rata de incidență COVID a depășit 2 la mie. Vorbim, mai exact, despre o incidență de 2,05 la mia de locuitori.

Ce noi restricții ne așteaptă în București? Aflăm în câteva ore. Azi e ședință a CMBSU, convocată  după ce rata de infectare a depășit 2 la mie în Capitală
În București, rata de incidență a depășit 2 la mia de locuitori

Imediat după anunșul DSPB privind incidența, subprefectul Capitalei, Florela-Antonela Ghiţă, a declarat că, până în această dimineață, Direcția de Sănătate Publică București va transmite o analiză detaliată a situației din oraș, din perspectiva vaalului 4 al pandemiei COVID.

„Cred că la prânz (prânzul zilei de sâmbătă, n.r.) ar trebui să fim în măsură să solicităm membrilor CMBSU parcurgerea tuturor propunerilor primite şi adoptarea hotărârii”, a declarat subprefectul Capitalei.

CMBSU, ședință pentru noi restricții în București. Scenariul galben

Ședința extraordinară de astăzi a CMBSU va desfășura online, iar deciziișe vor fi anunțate la finalul acesteia.

Sunt câteva restricții mari care se aplică în așa-numitul scenariu galben, activat la o incidență de peste 2 la mie, așa cum se întâmplă acum în București.

Unele sunt cele legate de numărul de spectatori permiși în sălile de cinema și de spectacole – cel mult 70%, dar și la competițiile sportive care se desfășoară în sală – cel mult 50%. De asemenea, capacitatea de ocupare a acestora poate fi de maximim  70%, și asta doar în condițiile în care toate persoanele sunt vaccinate.

Alte exemple de restricții:

  • Este permisă organizarea de evenimente private, cum ar fi  nunțile, botezurile, mesele festive, dar cu număr limitat de participanți – maximum 150 de persoane în exterior, ori cel mult 100 de persoane în interior. Desigur, astfel de evenimente pot fi organizate cu respectarea normelor de protecție sanitară.
  • În cazul școlilor, orele de educație fizică se mută din sala de sport afară

Ședință extraordinară și conferință de presă

Tot astăzi – sâmbătă, 18 septembrie 2021 –  va avea loc și o conferință de presă la sediul CNCCI de la Ciolpani. Este programată la ora 13:00 și se va discuta evoluția pandemiei de COVID

Conferința de prsă va fi susținută de:

  • dr. Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, șef al DSU;
  • dr. Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății;
  • dr. Adriana Pistol, director al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button