Ce noi restricții ne așteaptă dacă atingem incidența de 7.5 / mie în București. În cât timp întră în vigoare măsurile suplimentare. Anunțul Prefectului

28 mart. 2021
582 Afișari
Ce noi restricții ne așteaptă dacă atingem incidența de 7.5 / mie în București. În cât timp întră în vigoare măsurile suplimentare. Anunțul Prefectului

Dacă atingem incidența de 7.5 / mie în București urmeză să intre în vigoare noi restricții. Alin Stoica, Prefectul Capitalei, a anunțat în cât timp vor fi aplicate și a oferit detalii despre închiderea școlilor.

Alin Stoica, Prefectul Capitalei, a anunțat, duminică, în cât timp după ce atingem incidența de 7.5 / mie în București vor intra în vigoare restricțiile mai dure prevăzute.

Duminică, rata de infectare din Capitală a ajuns la 7,02 cazuri la mia de locuitori, crescând față de ziua precedentă, când a fost 6,88.

Noi restricții dacă atingem incidența de 7.5 / mie în București

Alin Stoica a precizat că noile restricții vor intra în vigoare în 48 de ore după atingerea pragului de 7,5 cazuri de infectare/1.000 de locuitori.

În privința închiderii școlilor, Prefectul a spus că acest scenariu este luat în calcul doar dacă Bucureștiul intră în carantină

”Activitatea școlilor nu va fi afectată de trecerea infectărilor peste 7,5 la mia de locuitori. Scenariul de 7,5 este prevăzut în Hotărârea de Guvern și nu prevede nimic despre școli, doar despre activitatea agenților economici și deplasarea de la domiciliu.Regimul școlilor este stabilit prin Ordinul Comun al Ministerului Educației și Sănătății și acolo se prevede că închiderea lor se produce doar în cazul în care se prevede carantină”, a menționat Stoica.

După ce se va atinge incidența de 7,5 / mie în București vor exista noi restricții, mai dure, cum ar fi închiderea magazinelor zilnic la ora 18, nu doar vineri, sâmbătă și duminică sau restricționarea zilnică a circulației după ora 20.

Cookies