Ce newslettere citesc și de ce

Ce newslettere citesc și de ce
Furia de neoprit a mamei românce

Sigur, pentru că îmi iau majoritar informaţia din ce selectează alţii, există riscul să pierd multe, dar nu mă interesează foarte tare asta în acest moment. Aşadar, ce citesc zilnic sau oricum periodic, căci de abonat m-am abonat la mai multe, dar unele rămân nedeschise cel mai des. Va trebui să mă dezabonez şi să mă detoxific, cum ne ânvaţă cineva din alt newsletter, vedeţi mai jos. 

  1. Newsletter-ul de la Decât o Revistă. Vne dimineaţa, pe la 6 cred, e primul lucru pe care îl citesc la cafea sau la semafor. E plăcerea mea vinovată ca să zic aşa, pentru că nu e neapărat la zi, dar e pe subiectele care sunt interesante pentru mine zilele şi anii aceştia. Am aflat şi învăţat multe, de exemplu că ţânţarii vin în cauciucurile maşinilor, în apa care bălteşte acolo. Au o campanie cum mi-aş fi dorit şi eu să fac, cu poveştile celor cre au murit de Covi,d cine sunt oamenii aceştia. Şi o mulţime de reportaje din şi despre viaţa reală. Cel mai recent este ce al Ioanei Burtea, despre relaţii între oameni, pentru că relaţiile nu sunt decât rar ca în cărţi- Şi probabil mulţi avem pe acolo prin cotloane o poveste complicată şi cu un final nedefinit (găsiţi reportajul „Totul se așează, baby” aici) E free, dar puteţi să contribuiţi la viaţa redacţiei plătind un abonament. Şi aşa ar fi şi firesc, pentru că ne-am obişnuit prost să citim gratis, şi oamenii care scriu trăiesc din ceva.
  2. Newsletter-ul lui Mark Manson, domnul care a scris atât de cunoscuta The subtle art of not giving a fuck. E săptămânal, dar nu întotdeauna, acum momentan este în vacanţă şi a anunţat că va reduce frecvenţa la un newsletter pe lună, pentru că simte că pierde teren şi esenţă. Despre ce scrie? Life advice that doesn’ t suck, zice el. Şi cam aşa şi este. De exemplu cum să îţi faci nişte curăţenie digitală şi cum te ajută să mai opreşti din notificări. Da, pare evident, dar până nu îţi explică cineva nu e neapărat aşa. Sau cum de fapt ceea ce ni se pare remarcabil în viaţa noastră nu are şi efecte remarcabile. But usually, they are quite the opposite. Să renunţi la alcool îţi schimbă viaţa mai mult decât să urci un munte. Să faci sport de 3 ori pe săptâmănă e mai important pentru starea ta generală decât să mergi la cine ştie ce seminar scump care te învaţă cine ştie ce minune. 
  3. New York Time Cooking – sunt idei bune şi simple cu feluri de mâncare ce se fac uşor, mai ales când n-ai nici timp, nici nu eşti vreo minte creativă pe subiect. De exemplu o salată cu halloumi, porumb, roşii şi busuioc îţi salvează viaţa şi nervii şi adesea şi banii. Plus că e construit frumos, lunea îţi trimite 5 idei pentru cinele din timpul săptămânii, etc. 
  4. Civilization, filosofii relaxate despre hi-tech şi omenire, newsletter realizat de Victor Kapră. Afli multe despre online, aplicaţii, spectacole, noutăţi, mai ales că e un domeniu unde nu mă pricep şi unde sigur mi-ar scăpa trendurile. Şi nu vreau.
  5. Newsletter pe legale. Şi aici sunt info despre instagram, tiktok, etc, mi-ar plăcea să fie mai multe despre schimbările legislative de la noi, dar mno, acolo s-au nişat oamenii, ce să facem, mai aşteptăm. 
  6. Pe politic, recent a început să scrie Mirel Axinte sau Caleb Dume. E, cred, singura analiză politică serioasă de la noi în acest moment. Şi dacă mă înşel nu prea îmi pasă, de fapt. Vă puteţi abona, e gratis sau puteţi şi plăti. Eu v recomand să plătiţi, cum ziceam şi mai sus, nu ne e nimeni dator conţinut. Dimpotrivă.  Link ul: https://caleb051.substack.com/subscribe?utm_source=substack&utm_medium=email&utm_content=post

Cum ziceam, mai am şi alte subscripţii făcute, dar nici una nu e top of mind, aşa că mai bine nu vi le spun. Enjoy!

Nota b365.ro: De la Maria poți citi multe pe nerăsuflatelea, mai jos sunt doar câteva alte exemple: