Ce NEREGULI a sesizat Inspecţia Sanitară la Spitalul „Bagdasar-Arseni”

de:
19 iul. 2016
0 Afișari
Ce NEREGULI a sesizat Inspecţia Sanitară la Spitalul

Inspectorii sanitari împreună cu Departamentul Supraveghere din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti au efectuat luni, între orele 18.30 şi 22.30, un control la spitalul Bagdasar-Arseni, acţiunea vizând situaţia pilotului paramotorului prăbuşit în 10 iulie, la Comana.

În data de 11 iulie, pacientului i-au fost recoltate probe din aspiratul bronşic, rezultatele analizei bacteriologice evidenţiind prezenţa Achomobacter xyloxidans – multirezistent, sensibil la Levofloxacin, potrivit MS.

Trei zile mai târziu, pe 14 iulie, au mai fost recoltate probe din aspiratul bronşic şi au fost trimise spre analiză la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, arată oficialii ministerului. Rezultatele au atestat prezenţa Acinetobacter baumanii – multirezistent, sensibil la Colistin, şi prezenţa Klebsiella, rezistent la Colistin.

Pacientul a fost introdus pe tratament specific, precizează ministerul.

Controlul efectuat luni seară a evidenţiat nereguli la respectarea normelor de efectuare a operaţiunilor de curăţenie şi dezinfecţie – un serviciu externalizat de către spital, arată Ministerul Sănătăţii.

Alte nereguli constatate se referă la gestionarea deşeurilor periculoase rezultate din activităţile medicale. Pentru că luni seară nu au putut fi verificate documentele privind activitatea Serviciului pentru Prevenirea şi Controlul Infecţiilor Nosocomiale şi nici cele care privesc prestarea serviciilor de curăţenie şi dezinfecţie, Inspecţia Sanitară a extins controlul pe durata zilei de marţi.

Totodată, va fi derulată şi o operaţiune de recontrol, ceea ce înseamnă că va fi verificată situaţia respectării tuturor măsurilor impuse la controale anterioare.

Corpul de control al ministrului Sănătăţii a început luni ancheta la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” din Capitală, după ce buletinul de analize al lui Marian Cojocaru, pilotul paramotorului prăbuşit în 10 iulie, la Comana, a indicat prezenţa a două bacterii intraspitaliceşti.

Ancheta continuă şi marţi, cu verificarea documentelor medicale ale pilotului Marian Cojocaru, fiind făcute şi teste de sanitaţie.

Cookies