BAZAR

Ce mesaj a transmis soţia unuia din şefii suspendaţi de la ISU Bucureşti, după tragedia din Colectiv

Daniela Şchiopu, soţia pompierului Orlando Şchiopu, unul dintre „capii” ISU care sunt cercetaţi pentru neregulile ieşite la iveală după incendiul de la Colectiv, a postat pe Facebook un mesaj pe care e greu să-l citeşti fără să-ţi dea lacrimile:

„Mandra ca sunt sotia Lt.col. SCHIOPU ORLANDO CATALIN!!!!
Mandra ca sunt sotia celui care si-a sacrificat viata, familia, fratii si surorile, parintii, rudele, prietenii pentru a fi POMPIER!
Mandra de cel care spune ” Imi e dor de un foc mare!”, fiindca este in primul rand pompier.
Mandra de cel care ajunge acasa mirosind a fum de la incendii!!
Mandra de cel care isi risca viata fara asigurare!
Mandra de cel caruia i-am spalat prezantele de sangele lui si al altor oameni!

Mandra de cel caruia i-au pupat oamenii bocancii si mana fiindca
i-a salvat!
MANDRA DE OMUL CARE CREDE IN MESERIA DE POMPIER SI ATAT!”

ŞEFII ISU BUCUREŞTI, SUSPENDAŢI DIN FUNCŢIE. Premierul Dacian Cioloș a cerut demiterea lor

UPDATE Şefii ISU Bucureşti au fost suspendaţi din funcţie, la cerea IGSU, pe perioada derulării anchetei privind tragedia din Club Colectiv. Au fost suspendaţi inspectorul şef Mihai Guţă şi adjuncţii Orlando Şchiopu şi Giani Aldoiu. Premierul Cioloş a cerut însă demiterea celor trei şefi ai ISU Bucureşti, miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern. Raed Arafat a declarat că nu va demisiona.

Practic, ISU a susţinut până acum că nu a ştiut de existenţa Clubului Colectiv, până în seara incendiului, însă o solicitare efectuată de o firmă de organizări evenimente la ISU arată că instituţiei i se ceruse în scris să avizeze un eveniment cu mii de persoane în Club Colectiv, deci ar fi avut cunoştinţă de existenţa clubului.

Orlando Şchiopu este pompier de 23 de ani, timp în care a participat la nenumărate incendii şi acţiuni de salvare, pentru care colegii îl iubesc şi îl respectă. „În noaptea blestemată de la Colectiv pompierul Șchiopu salva vieți. Pe fața lui se citesc îngrijorare, durere, milă, speranță. Se vede efortul supraomenesc și disperarea, dacă vreți, cu care încerca să salveze vieți. Se vorbea atunci de asistență psihologică pentru pompierii care au intervenit în acea noapte în iadul de la Colectiv. Probabil plimbările pe la DNA fac parte din oferta de sprijin psihologic. Șchiopu este unul din eroii care au salvat vieți la Colectiv. Azi „mare mincinos”. Șchiopu este unul din oamenii despre care premierul Cioloș afirmă că trebuiesc demiși și că dorește să se asigure că: „nu se mai pot întoarce în sistem”. Despre ce vorbiți Domnule ministru? Un om care de 23(DOUĂZECI ȘI TREI) DE ANI salvează vieți și bunuri, care este 100% în slujba cetățeanului, care vine cu o valiză de intervenții și misiuni îndeplinite cu succes, nu are ce căuta în sistem? Aveți ceva să îi reproșați pe linie OPERATIVĂ? Sector în care își desfășoară activitatea de fapt și de drept? Sub impulsul momentului și al crizei mediatice, în încercarea de a arăta că reacționăm la sesizările presei ajungem să defăimăm oameni cu care ne-am mândrit în urmă cu o lună?”, este mesajul pompierilor pentru cei care au cerut demiterea lui Şchiopu de la ISU, potrivit agendapompierului.ro.

Orlando Cătălin Şchiopu este prim-adjunc al inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti – Ilfov începând cu 1 mai 2015, până la acea dată el fiind, timp de opt luni, detaşat la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în directa subordonare a secretarului de stat – şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv Raed Arafat.

Cine sunt noii şefi ai ISU Bucureşti, numiţi după suspendarea din funcţie a vechii conduceri

Cei trei şefi ai ISU Bucureşti-Ilfov suspendaţi din funcţie după ce s-a descoperit că Inspectoratul ştia de existenţa clubului Colectiv înainte de tragedia din 30 octombrie au fost înlocuiţi. Noua conducere a fost anunţată joi dimineaţă.

Din declaraţia de avere depusă în anul 2014, reiese că acesta are un apartament în Bucureşti, împreună cu soţia sa, de 37,40 de metri pătraţi, cumpărat în anul 2011 prin programul Prima Casă şi un autoturism Nissan din anul 2007. De asemenea, are două credite bancare de 41.800 de euro şi de 40. 000 de lei. În calitate de ofiţer în MAI, el a încasat, în 2013, 59.638 de lei şi alţi 2.530 de lei din cedarea folosinţei bunurilor.

Moment de reculegere, duminică, la o lună de la tragedia din Club Colectiv

Duminică se împlineşte o lună de la tragedia din Colectiv. Astăzi, în locul în care pe 30 octombrie erau resuscitate victimele incendiului din club, se va ţine un moment de reculegere, iar mai mulţi preoţi vor oficia slujbe în memoria victimelor în bisericile din România.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button