Ce medici cunoscuți vor vaccina cetățenii la maratonul vaccinării din Capitală?

07 mai 2021
139 afișări
Ce medici cunoscuți vor vaccina cetățenii la maratonul vaccinării din Capitală?

Astăzi de la ora 16:00 va începe maratonul vaccinării anti-COVID 19 din București, și se va desfășura la Sala Palatului și Biblioteca Națională. Maratonul se va încheia luni dimineață, la ora 8:00. Pentru administrarea serului imunologic și pentru buna organizare a evenimentului s-au înscris aproximativ 1.200 de voluntari, atât medici, asistenți medicali și rezidenți dar vor fi prezenți și studenți mediciniști.

Dintre cei 1.200 de voluntari care vor fi prezenți în acest weekend la Sala Palatului și Biblioteca Națională, 260 sunt medici, 300 sunt asistenți medicali, 135 sunt în stagiul de rezidențiat și nu mai puțin de 500 sunt studenți la Medicină, potrivit Digi24.

Vor fi organizate 50 de cabinete în cele două locații, se va lucra în ture de câte 8 ore

Maratonul de vaccinare anti-COVID 19 din București va începe astăzi, 7 mai, la ora 16:00 și se va încheia luni, 10 mai, la ora 8:00. Dacă la ora încheierii evenimentului vor mai fi persoane care așteaptă să se vaccineze, atunci li se va administra și lor serul.

Dozele de vaccin vor fi aduse la cele două locații de echipaje militare, care le vor transporta cu autospecialele achiziționate special pentru campania națională de vaccinare.  La Sala Palatului sunt pregătite să aștepte cetățenii 40 de cabinete de imunizare, în timp ce la Biblioteca Națională a României au fost organizate 10 cabinete.

Coordonatorul centrului de vaccinare organizat la Sala Palatului este medicul Mihai Craiu. Acesta a precizat că la maraton vor fi organizate 50 de fluxuri de vaccinare și că voluntarii vor lucra în ture de câte 8 ore: „Vom asigura procedurile cum sunt într-un centru obișnuit de vaccinare, vor fi la fel de în siguranță ca în centrele din spitale”, a declarat acesta.

Vor fi prezente vedete la maraton, mai mulți medici celebri vor administra doze de vaccin

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Viorel Jinga, a precizat că, pe lângă vaccinarea propriu-zisă, va fi derulată o campanie de informare cu privire la beneficiile vaccinării.

„Asigurăm o vaccinare timp de 24 de ore din 24 în cele trei zile, cu mici pauze tehnice de curăţenie, în cele două locaţii – la Sala Palatului, unde sunt 40 de cabinete de vaccinare, şi la Biblioteca Naţională, unde sunt zece cabinete.

Evenimentul este sprijinit de Colegiul Medicilor din Bucureşti, de Ordinul Asistenţilor Medicali din Bucureşti, având ajutor de la Primăria Capitalei, prin ASSMB, şi ajutor din partea DSP. Vom derula acest eveniment prin două paliere importante: prima – activitatea efectivă de vaccinare, dar, în acelaşi timp, vom face şi activitate de a creşte gradul de informare de către comunitatea medicală din universitatea noastră pentru a lămuri populaţia să se vaccineze, vaccinarea fiind soluţia optimă pentru a depăşi această situaţie epidemiologică în care ne aflăm”, a explicat rectorul UMFCD, Viorel Jinga.

La Sala Palatului va funcționa și un studio video, de unde se vor face transmisiuni live. Vor fi invitați să preia cuvântul mai mulți medici cu experiență din diferite domenii, care vor susține campania de vaccinare prin statistici și informații.

Mai mult, vor fi organizate și momente muzicale de pian și vioară, și vor fi invitați la fața locului mai mulți sportivi, artiști, și alte vedete.

Printre medicii renumiți care vor administra doze de vaccin-anti COVID 19 la maratonul din acest weekend se numără Mihai Craiu, Gabriel Diaconu, dar și coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. „Vaccinul distribuit va fi de la compania Pfizer. (…) Inclusiv eu voi fi prezent şi voi vaccina în ziua de vineri în centrul de la Sala Palatului”, a precizat Gheorghiță în urmă cu câteva zile.

Circulația mai multor autobuze va fi prelungită și noaptea

Pentru a permite bucureștenilor să se deplaseze la centrele de vaccinare în acest weekend, circulația autobuzelor de pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 și 368 va fi prelungită și pe parcursul nopții.

„Oricine vrea să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 o poate face fără niciun fel de programare începând de vineri, la ora 16,00, şi până luni, la ora 8,00. Împreună cu STB, am convenit să extindem şi noaptea circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368, pentru a facilita transportul bucureştenilor la centrele de vaccinare şi înapoi spre casă”, a precizat Primarul Capitalei, Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

 

Cookies