Ce MĂSURI va lua Primăria Capitalei pentru stoparea POLUĂRII din zona de nord a Bucureştiului

de:
25 iul. 2016
1 Afișari
Ce MĂSURI va lua Primăria Capitalei pentru stoparea POLUĂRII din zona de nord a Bucureştiului

Reprezentanți ai Municipalității și ai autorităților cu rol în protecția mediului au discutat, luni, problema poluării cauzate de prezența hidrogenului sulfurat în atmosferă care afectează zona de nord a Bucureștiului.

Mă bucur foarte mult că, deși până acum am dialogat telefonic sau prin anumite documente și adrese, acum ne putem vedea și direct la o primă astfel de întâlnire și să stabilim o modalitate de lucru concretă și sper eu și completă, astfel încât această poluare sesizată atât de către bucureșteni, cât și de o parte dintre ilfoveni să poată să fie rezolvată. Așa cum știți cei mai mulți dintre dumneavoastră, fie că sunteți primari, directori ai unor instituții, reprezentanți ai unor autorități, problema respectivă care este sesizată în special de către bucureștenii din zona Pajura, Bucureștii Noi, Militari, Drumul Taberei, Chitila și din zona Chiajna nu este de ieri, de azi, este de mai mult timp„, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, în deschiderea ședinței de lucru pe această temă, desfășurate la sediul PMB.

CITEŞTE ŞI Groapă gunoi Chiajna. Primăria Sectorului 1 a solicitat Gărzii de Mediu să ia MĂSURI URGENTE

„Am primit foarte multe sesizari in ceea ce priveste poluarea cauzata de prezenta hidrogenului sulfurat in atmosfera in zona de nord a Bucurestiului. Se impune ca toti actorii implicati in identificarea sursei si cu atribuitii in a lua masuri sa actioneze interinstitutional, cu respectarea normativelor nationale si europene. Asadar, voi emite zilele urmatoare o dispozitie de Primar General pentru constituirea unui grup de lucru format din reprezentanti ai autoritatilor cu competente in protectia mediului. Vom stabili impreuna proceduri clare de lucru, rolul acestui grup fiind acela de a identifica sursele de poluare, dar si solutiile concrete de eliminare a acestui fenomen. Autoritatile trebuie sa faca front comun si sa vina cu solutii clare pentru rezolvarea problemei”, a continuat edilul Capitalei.

Potrivit acesteia, există o controversă în ceea ce privește sursele de poluare. „Trebuie să o depășim și să găsim exact care este cauza, pentru că cei doi posibili poluatori dau fiecare în parte vina pe celălalt, spunând că ei înșiși și-au realizat anumite măsurători, monitorizări și analize și fiecare consideră că respectă toate normele în vigoare, dar poluarea persistă și atunci trebuie să identificăm care este cu adevărat poluatorul„, a adăugat edilul general.

In cadrul sedintei, s-a facut analiza situatiei cu punctele de vedere ale autoritatilor cu competente de verificare si control in ceea ce priveste protectia mediului si s-a propus incheierea unui protocol intre autoritatile locale, inclusiv Politia Locala a Municipiului Bucuresti si politiile locale de sector si din comunele Chijna si Chitila, pentru stabilirea unor puncte fixe de control prin care sa se asigure monitorizarea permanenta a activitatii din zona cu echipe de specialisti, dar si cu montarea unor camere video. De asemenea, s-a mai propus inventarierea perimetrului pentru a afla cu exactitate care dintre terenurile din zona sunt proprietate privata si care apartin domeniului public.

La întâlnirea de lucru au participat, printre alții, și reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului, ai Gărzii Naționale de Mediu, ai Primăriilor sectoarelor 1 și 6, Chitila și Chiajna.

VEZI ŞI Ministerul Mediului: Am identificat poluare cu hidrogen sulfurat în Nord-Vestul Capitalei

Cookies