Ce măsuri se ridică oficial în București începând de luni, 3 mai. Prefectul Alin Stoica a venit în sfârșit cu informații pozitive

02 mai 2021
290 Afișari
Ce măsuri se ridică oficial în București începând de luni, 3 mai. Prefectul Alin Stoica a venit în sfârșit cu informații pozitive

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că, începând de luni, în Bucureşti va fi permisă funcţionarea la interior a sălilor de spectacol şi a restaurantelor la o capacitate de 30 la sută. Următoarele ridicări de restricții vor i luate după ce indicele va scădea sub 1.5.

Vești bune în ziua de Paște în București. Capitala se relaxează oficial începând de mâine. Oficialii orașului s-au  reunit duminică, într-o ședință a comitetului pentru situații de urgență, care a decis ridicarea unor restricții, după ce incidența a coborât, de trei zile, sub 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Anunțul prefectului Alin Stoica

„A fost luată hotărârea de a trece în scenariul de sub 3 la mie. Ştim că, în ultimele 48 de ore, (incidenţa cazurilor COVID – n.r.) a coborât constant. Astăzi incidenţa este de 2,62, astfel încât poate fi permisă funcţionarea sălilor de spectacol redus 30 de sută din capacitate şi, de asemenea, este permisă funcţionarea restaurantelor în interior, la fel, cu 30 la sută din capacitate. Aceste măsuri vor intra în vigoare începând de mâine”, a precizat, duminică, Alin Stoica, după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Ce restricții vor fi ridicate

Sălile de spectacole și restaurantele la interior se pot deschide la capacitate de 30%, începând de luni, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica. Decizia a fost luată de Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Restaurantele, magazinele și sălile de spectacole pot funcționa până la ora 21.00. Restricțiile de circulație după ora 22.00 rămân în vigoare.

Când va fi următorul prag de relaxare

„Următorul prag stabilit de experţii epidemiologi de 1,5 la mie şi acolo vor interveni o serie de relaxări. De exemplu sălile de spectacol vor fi deschise cu o capacitate de 50%. Vor putea fi permise evenimente în aer liber cu maxim 300 de participanţi. Actuala hotărâre de Guvern urmează să fie revăzută pe 13 mai şi vom vedea măsurile pe care le va lua Guvernul în cadrul acelui Comitet interministerial”, a mai spus Alin Stoica.

Cookies