Ce măsuri de securitate a recomandat MAI bucureștenilor cu ocazia zilei de 1 mai

30 apr. 2022
308 Afișari
Ce măsuri de securitate a recomandat MAI bucureștenilor cu ocazia zilei de 1 mai
Ce măsuri de securitate a recomandat MAI bucureștenilor cu ocazia zilei de 1 mai. Sursa foto: Capital

Reprezentanții structurilor de Poliție și Jandarmerie au transmis o serie de precizări și recomandări înaintea zilei de 1 mai, dedicată Zilei Internaționale a Muncii. Astfel, instituțiile statului cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice vor face tot posibilul pentru a asigura un mediu ideal pentru toate evenimentele ce vor avea loc duminică.

Polițiștii din București se așteaptă la o zi plină mâine, cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii. Agenții vor patrula și vor acționa în număr mai mare cu precădere în zonele unde autoritățile se așteaptă la un număr mare de oameni, precum parcurile, zonele de agrement, arenele sportive dar și arterele principale de ieșire și de intrare în Capitală. Anunțul a fost făcut de subinspectorul de poliție Cristina Eșanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, în cadrul unei conferințe organizate la Parcul Regele Mihai I din nordul Bucureștiului.

„În Bucureşti vor avea loc diferite evenimente la care se aşteaptă un număr mare de participanţi iar în zona parcurilor şi a zonelor de agrement se preconizează o prezenţă mare de persoane. Aceste zone publice vor fi aglomerate nu numai prin prezenţa cetăţenilor, ci şi prin numărul mare de autovehicule care vor fi parcate în imediata apropiere a evenimentelor ce vor avea loc. Acţiunile noastre au drept scop asigurarea desfăşurării în condiţii de deplină ordine şi siguranţă publică a tuturor activităţilor şi se vor avea în vedere, cu precădere, spaţiile amenajate în aer liber pentru recreere, cum ar fi parcuri, arene sportive sau alte asemenea locuri, precum şi principalele artere de intrare şi de ieşire din Bucureşti unde se va acţiona pentru fluenţa traficului rutier şi prevenirea blocajelor temporare”, a explicat Cristina Eșanu.

Mai mult, agenții de poliție vor acționa pe două paliere, și anume cel de combatere a faptelor antisociale și cel de prevenire.

Există posibilitatea devierii traficului în București cu ocazia zilei de 1 mai, susține purtătorul de cuvânt al Poliției

Mai mult, dat fiind numărul mare de manifestări și activități ce vor avea loc mâine în Capitală, autoritățile iau în calcul devierea sau restricționarea traficului rutier, pentru a asigura deplasarea participanților.

De asemenea, în oraș vor fi prezenți și polițiști din structurile de investigații criminale, de investigație a criminalității economice, lucrători de intervenție rapidă dar și polițiști de la divizia de arme, explozivi și substanțe periculoase.

„Pentru prevenirea accidentelor grave de circulaţie şi combatere a excesului de viteză se vor folosi aparate de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. În funcţie de evoluţia valorilor de trafic rutier înregistrate, pentru monitorizarea şi coordonarea dispozitivelor de circulaţie, în special în zona de intrare şi de ieşire din Capitală, vom beneficia şi de sprijinul altor structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, a adăugat Cristina Eșanu.

Și efectivele Jandarmeriei vor fi suplimentate în ziua de 1 mai

O mobilizare specială va fi realizată și în rândul Jandarmeriei Municipiului București. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Jandarmerie a Capitalei, căpitanul Alexandru Iacob, a declarat că efectivele vor fi suplimentate pentru a garanta securitatea bucureștenilor.

„Vom fi prezenţi în toate zonele în care se pot crea aglomerări de persoane, vom fi prezenţi, cu precădere, cu patrule ecvestre şi canine în zonele verzi, în parcuri şi în Pădurea Băneasa, pentru cei care vor alege să desfăşoare activităţi de picnic”, a explicat acesta.

Și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov va mobliza un număr ridicat de pompieri pentru acest weekend – peste 500 de pompieri care vor lucra în ture de 24 de ore.

„În plan preventiv şi în plan operativ au fost adoptate câteva măsuri: în primul rând, în plan operativ, pe Autostrada A2, la kilometrul 20, a fost amplasat un punct de lucru temporar din care fac parte o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi modul de descarcerare, respectiv o ambulanţă de tip B, rolul acestor resurse fiind cel de a prelua eventuale intervenţii de urgenţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București Ilfov, locotenent-colonel Daniel Vasile.

Cu această ocazie, reprezentantul ISUBIF a ținut să precizeze că în ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate situații care să necesite intervenții speciale și a subliniat că este necesară o atenție sporită în ceea ce privește utilizarea focului deschis, pentru a evita incendiile.

Cookies