Ce măsuri de ordine vor lua jandarmii la protestul cu 5000 de sindicalisti anuntat de CFR

de:
24 iul. 2013
2 Afișari
Ce măsuri de ordine vor lua jandarmii la protestul cu 5000 de sindicalisti anuntat de CFR

Jandarmeria Capitalei va asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică în zona de desfăşurare a adunării, precum şi pe traseul de deplasare al participanţilor către cea de-a doua locaţie unde vor desfăşura activitatea, Piaţa Victoriei.

Traseul pe care participanţii se vor deplasa către al doilea punct al adunării publice este: Parcul Gării de Nord – Str. Gării de Nord – breteaua de legătură dintre Str. Gării de Nord şi Calea Griviţa – Calea Griviţei – Str. Polizu – Str. Buzeşti – Piaţa Victoriei.

Jandarmeria nu va face estimări publice a numărului de persoane prezente pe parcursul desfăşurării adunărilor respective, organizatorilor revenindu-le sarcina de a oferi aceste informaţii.

Pentru buna desfăşurare a activităţilor Jandarmeria recomandă tuturor participanţilor la această adunare publică:
– să respecte condiţiile de organizare şi desfăşurare a adunărilor publice,
– să respecte orele de desfăşurare şi locurile destinate adunărilor respective,
– să respecte recomandările făcute de jandarmi,
– să nu participe în stare de ebrietate,
– să nu consume şi să nu distribuie băuturi alcoolice.

Preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, a declarat, luni, că acţiunea de protest este autorizată pentru 6.000 de persoane şi ar urma să înceapă la Ministerul Transporturilor.

Iulian Măntescu a precizat că protestatarii vor începe să sosească în parcul din faţa Ministerului Transporturilor de la ora 9.00, iar de la 10.00 la 11.00 vor picheta sediul instituţiei.

La ora 11.00, este programată defluirea sindicaliştilor, iar la 11.45 va începe deplasarea acestora către Piaţa Victoriei, unde la 12.15 este programat protestul de Guvern.

Aproximativ 200 de sindicalişti de la Federaţia Mecanicilor de Locomotivă au protestat, săptămâna trecută, la sediul Ministerului de Finanţe, nemulţumiţi de disponibilizările care ar urma să aibă loc la CFR, de lipsa plăţilor compensatorii şi de reducerea timpului de lucru de la cinci la patru zile pe săptămână.

Sindicaliştii au spus că vor ca salariile pentru angajaţii de la CFR să fie de cel puţin 500 de euro, precizând că dacă sunt bani pentru salarii foarte mari acordate „generalilor şi coloneilor”, ar trebui să se găsească resurse şi pentru ei.

Ei au solicitat reducerea numărului de disponibilizări vehiculate, respectiv aproximativ 4.000 de persoane, acordarea de subvenţii pentru CFR, precum şi alocarea de bani pentru investiţii.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de faptul că programul de lucru al celor care nu vor disponibilizaţi ar urma să fie redus de la cinci la patru zile pe săptămână, cu o reducere de 20% a salariului.

Cookies