ARHIVA B365

Ce măsuri de ordine vor fi luate la meciul de fotbal ROMÂNIA-SLOVACIA

Peste 200 de poliţişti bucureşteni vor acţiona azi, 14 august 2013, pentru menţinerea ordinii publice şi a siguranţei rutiere, cu ocazia desfăşurării pe Arena Naţională din Capitală, a meciului de fotbal dintre echipele reprezentative ale ROMÂNIEI şi SLOVACIEI.

Poliţiştii vor acţiona, atât pentru menţinerea ordinii publice în proximitatea stadionului, cât şi în alte zone de interes operativ, asigurând, totodată, accesul auto al riveranilor în zonele în care a fost blocată sau deviată circulaţia rutieră.

În acest sens, poliţiştii bucureşteni vor organiza şi intensifica acţiunile de patrulare în staţiile de metrou şi în mijloacele de transport în comun, urmând a lua măsuri de prevenire a înşelăciunilor comise prin diferite moduri de operare, a acostărilor de persoane, furturilor din poşete sau buzunare, respectiv a furturilor de/din auto.

Totodată, poliţiştii Capitalei vor accentua activităţile de prevenire şi combatere a infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi a faptelor de natură să împiedice desfăşurarea normală a acestui eveniment.

Poliţiştii rutieri îşi vor intensifica acţiunile derulate pe principalele artere de circulaţie, în punctele ce prezintă risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării traficului şi prevenirii evenimentelor rutiere, limitarea excesului de viteză şi depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pentru asigurarea desfăşurării în deplină siguranţă a manifestării sportive, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Poliţia Capitalei recomandă:

– manifestaţi răbdare şi evitaţi implicarea în conflicte de orice natură;
– respectaţi indicaţiile forţelor de ordine şi ale poliţiştilor care dirijează traficul rutier;
– nu consumaţi băuturi alcoolice dacă intenţionaţi să conduceţi autovehicule;
– adoptaţi un comportament civilizat şi respectuos faţă de ceilalţi participanţi la trafic. 

De asemenea, peste 300 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor ce vor fi prezenţi la meciul de fotbal amical dintre ROMÂNIA şi SLOVACIA, partidă care se va disputa astăzi, 14 august a.c., pe stadionul „Arena Naţională” din capitală, începând cu ora 21.00.
Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 19.00 doar pe bază de bilete şi invitaţii iar casele de bilete ale Arenei Naționale din Bulevardul Basarabia, Bulevardul Pierre de Coubertin și strada Maior Coravu vor fi deschise până la ora meciului.

Jandarmeria Capitalei recomandă suporterilor să vină din timp la stadion şi să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

– Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă.
– Spectatorilor le este interzis sã ocupe alte locuri decât cele prevãzute pe documentele de acces, precum şi refuzul eliberãrii acestora la avertismentul verbal al reprezentanţilor societãţii specializate de protecţie şi pazã sau al forţelor de ordine. De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.
– Participanţii la această manifestare sportivă trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare a meciului, în apropierea şi în incinta arenei sportive.
– Steagurile sunt pemise doar cu bețe din plastic. Nu sunt permise în stadion steagurile aparținând suporterilor echipelor de club din România, ci doar cele care reprezintă drapelul național
– Intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează cu agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button