Ce mănâncă sutele de bucureşteni care merg zilnic la Subway în Piaţa Victoriei

de:
19 apr. 2012
3 Afișari
Ce mănâncă sutele de bucureşteni care merg zilnic la Subway în Piaţa Victoriei

„În fiecare zi avem câteva sute de clienţi. Nu vă pot spune numărul lor exact, pentru că este confidenţial, însă pot spune că numărul lor este în ton cu aşteptările noastre iniţiale”, spune Cristian Ştefănescu, cel care deţine franciza restaurantului din Piaţa Victoriei, potrivit zf.ro.

Reţeaua McDonald’s, care numără 64 de restaurante, are 140.000 de clienţi zilnic, ceea ce înseamnă o medie de aproape 2.200 în fiecare zi pentru fiecare unitate. McDonald’s este cel mai mare jucător de pe piaţa locală a restaurantelor, cu afaceri de circa 100 mil. euro, potrivit estimărilor ZF pe baza datelor anunţate de oficiali. Trebuie menţionat însă că restaurantul Subway este deschis de o săptămână, iar McDonald’s este pe piaţa de 17 ani.


Ştefănescu mai spune că cei mai mulţi clienţi care vin la Subway preferă să comande meniuri – ce cuprind sandwichuri, suc şi desert. Cel mai ieftin meniu costă 13,5 lei, însă preţul poate creşte deoarece există câteva zeci de combinaţii posibile. La Subway din Piaţa Victoriei există 15 tipuri de sandwichuri, cu preţuri ce încep de la 8 lei.

Preţul unui sandwich de 15 cm variază între 8 şi 9 lei, iar pentru un sandwich dublu preţul creşte cu 5 lei.

Taxa de franciză plătită pentru deschiderea magazinului din Bucureşti a fost de 7.500 de euro, iar investiţia totală, după cum spune patronul, se ridică la “câteva sute de mii de euro”. Redevenţa este de 8% din cifra de afaceri pentru franciză şi de 4,5% din vânzări pentru marketing. Un fost angajat al bancii Piraeus, Corporate Team Leader, responsabil de relatia cu clientii din cadrul bancii a preluat din ianuarie 2012 franciza pentru Romania a lantului de restaurante Subway.

Fondata in 1965, reţeaua de restaurante cu servire rapida SUBWAY® este cea mai mare franciza din lume, cu peste 36.500 de unitati in 99 de tari. În întreaga lume, la fiecare minut se vând 2.800 de sandwich-uri şi salate Subway, după cum a declarat Mark Gitenstein, ambasadorul SUA.

Citeşte şi Cum arată primul Subway din România. Cât costă sandwichurile

Cookies