Ce mai pățesc prin București livratorii FAN Courier. E drept, necazuri au și prin alte câteva mari orașe din țară

08 dec. 2022
579 Afișari
Ce mai pățesc prin București livratorii FAN Courier. E drept, necazuri au și prin alte câteva mari orașe din țară
Ce mai pățesc prin București livratorii FAN Courier. E drept, necazuri au și prin alte câteva mari orașe din țară | Sursă foto: Facebook-FAN Courier

Curierii din București și alte orașe mari ale tării sunt extrem de solicitați în perioada reducerilor precum cele de Black Friday sau a sărbătorilor de iarnă. Printre cele mai cunoscute și folosite firme de curierat din România se numără și FAN Courier, iar livratorii companiei nu sunt scutiți de stresul asociat cu aceste perioade din an.

Se fac sute de comenzi online în fiecare zi, iar curierii companiei sunt nevoiți să distribuie coletele într-un timp scurt și ținând cont de nevoile clienților.

Care sunt problemele întâlnite de livratorii Fan Courier din București

Toți am avut până acum o experiență mai puțin plăcută cu un livrator. Clienții se plâng des de curierii care nu vor să urce până sus, sau care sunt nepoliticoși atunci când vin să aducă coletele. Cu toate astea, și livratorii au nemulțumirile lor în ceea ce-i privește pe oamenii cărora le aduc comenzile.

HotNews.ro i-a întrebat pe reprezentații uneia dintre cele mari firme de curierat din România, FAN Courier, care sunt nemulțumirile pe care le au livratorii lor.

Începând cu Black Friday, presiunea pe curieri este foarte mare, mai ales că, față de o zi obișnuită, livrările sunt cu 40-50% mai mari, de la 275.000 de colete, la 400.000. Această presiune din luna noiembrie creează disconfort curierilor și unii reacționează mai bine la presiune, iar alții mai prost.

Clienții din România sunt clienți pretențioși, a declarat șeful companiei, Adrian Mihai.

Livratorii au informat că sunt deranjați de clienții care îi cheamă să ridice coletele, cu toate că acestea nu sunt pregătite de expediere. Astfel că, aceștia ajung să aștepte chiar și câte 30 de minute, fapt ce dă peste cap orarul de livrare.

Curierul are un program strict de livrare și, dacă ar sta multe minute în mai multe locuri, nu ar mai avea când să livreze. Sunt clienți care au făcut reclamație curierului, fiindcă acesta nu a vrut să stea să aștepte ca omul să împacheteze coletul, a adăugat Adrian Mihai.

O altă problemă pe care o întâlnesc livratorii companiei este cea a locurilor de parcare. În București, dacă un curier are de livrat coletul pe Bulevardul Magheru, nu are unde să lase mașină pentru a urca în bloc, la client.

Acest lucru se întâmplă și în alte orașe, nu doar în Capitală. Spre exemplu, în Cluj, unde străzile sunt înguste, curierii riscă să primească amenzi de la Poliția Locală dacă opresc mașinile pentru a lăsă un colet.

Pe lângă asta, există mai multe orașe sunt accesul livratorilor în centrul vechi este interzis. Acest lucru nu face decât să îngreuneze muncă curierilor. Reprezentanții FAN Courier spun că orașele unde livrările de colete se fac cel mai greu sunt:

Unul dintre orașele mari ale României unde livrările se fac mai ușor este Brașov. Aici livratorii dispun de mai multe locuri unde să poată parca în jurul blocurilor.

FAN Courier investește în lockere

Pentru a veni în ajutorul livratorilor săi, compania FAN Courier a investit în ultimii ani în lockere, sau easybox-uri așa cum le sunt cunoscute oamenilor.

Sunt acele dulapuri, pe care probabil le-am văzut toți prin București, de unde îți ridici singur coletul. Tot prin intermediul acestor dulăpioare, clienții pot face și retururi, fără a mai fi necesar să vină curierul să ia produsul.

La acest moment compania dispune de 300 de lockere în România. FAN Courier își dorește ca până la finalul anului 2023 să ajungă la 1.000 de astfel de lockere. Investiția pentru achiziționarea și montarea acestora este de circa 10 milioane de euro, transmite compania.

În mod normal, un livrator distribuie în jur de 100 de colete pe zi. Prin intermediul lockerelor numărul coletelor distribuite ar crește considerabil, deoarece mai multe pachete ar fi distribuite la un singur locker.

Pe lângă asta, dulăpioarele reprezintă un avantaj și pentru clienți. Costurile pentru acest tip de livrări fiind mai mici decât în cazul livrării făcute la ușă.

Cookies