Ce localuri din Herăstrău și-au luat amenzi în anul 2022. Clotilde Armand transmite un scut bilanț

10 ian. 2023
851 afișări
Ce localuri din Herăstrău și-au luat amenzi în anul 2022. Clotilde Armand transmite un scut bilanț
Ce localuri din Herăstrău și-au luat amenzi în anul 2022. Clotilde Armand transmite un scut bilanț | Sursă foto: Facebook- Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis ce localuri din Herăstrău au primit amenzi pentru muzica dată mult prea tare în 2022. Edilul a transmis bilanțul sancțiunilor date în anul ce tocmai a trecut.

Zeci de amenzi date mai multor localuri din Herăstrău în 2022

Pe parcursul anului 2022, în Parcul Regele Mihai I (fostul Herăstrău) au fost efectuate numeroase controale. Acestea au fost datorate numărului mare de reclamații venite din parte locuitorilor din Sectorul 1.

Oamenii s-au plâns că sunt des deranjați de muzica dată extrem de tare de localurile din zona respectivă. Astfel că, pe parcursul anului au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea limitelor de zgomot prevăzute de legislația în vigoare.

Valoarea totală a acestor amenzi a ajuns la 34.000 lei, după cum anunță edilul Sectorului 1.

Puțini bucureșteni știu că Parcul Herăstrău se află într-o zonă protejată, iar competențele Poliției Locale Sector 1 sunt limitate.

Chiar și în aceste condiții, am dispus intensificarea controalelor polițiștilor locali, pentru respectarea legislației privind ordinea și liniștea publică și pentru verificarea activității comerciale a teraselor și cluburilor.

Am transmis public un singur mesaj: „Respectați legea!” Cine nu a înțeles acest lucru, a suportat consecințele, a declarat Clotilde Armand.

Cei care au dat muzica prea tare au suportat consecințele

Acțiunile de control au fost desfășurate cu precădere în zilele de vineri și sâmbătă, între orele 22:00 – 02:00. Printre localurile sancționate se numără: „La Brasserie” și „Guava”. Acestea organizau frecvent concerte live de manele.

Deoarece deranjau locuitorii Sectorului 1 până dimineața, localurile au avut autorizațiile de funcționare suspendate pe o perioadă de 30 de zile.

Alte localuri ce și-au luat amendă pentru muzica dată prea tare:

  • Nuba,
  • It Cucina,
  • Kayo.

Clotilde Armand a anunțat că urmează să fie luate astfel de măsuri și în cazul altor localuri și restaurante care difuzează muzica tare până dimineața și tulbură liniștea publică.

ANAF-ul și Taverna Racilor din București

Tot în anul 2022, primarul Clotilde Armand a luat o decizie ce a reprezentat o premieră pentru Primăria Sectorului 1. Edilul a sesizat Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru a confisca aproximativ 1 milion de euro de la restaurantul „Taverna Racilor”.

Motivul acestei sesizări a fost că localul a obținut banii nelegal, după ce a ignorat dispozițiile Poliției Locale Sector 1 de suspendare a activității.

Vom continua toate aceste acțiuni în 2023, am pus la punct un nou plan permanent de măsuri pentru Parcul Herăstrău, declară Clotilde Armand.

De asemenea, edilul a anunțat că în perioada următoare va cere ANAF să confiște și alte sume de bani de la administratorii unor cluburi a căror activitate a fost suspendată.

Cookies