ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Ce localități din Ilfov sunt în scenariul roșu? Care sunt restricțiile?

În acest moment, conform ultimelor date ale Ministerului Sănătății în Ilfov sunt nouă localități care au intrat în scenariul roșu.

Primele două  – Berceni și Dărăști – au intrat la sfârșitul lunii octombrie. Următoarele 7 au fost declarate sub incidența scenariului roșu începând cu 5 noiembrie.  Acestea sunt – Brăneşti, Bragadiru, Ciorogârla, Dobroieşti, Dragomireşti Vale, Mogoşoaia şi Popeşti Leordeni.

La ce se referă scenariul roșu?

Conform legislației, scenariul roșu, considerat de avarie, înseamnă că într-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

În acest caz, şcoala se închide de tot, iar orele se vor face online.

Oficialitățile spun că în cazul primelor două localități care au intrat în scenariul roșu – Berceni și Dărăști – rezultatele sunt vizibile. Totuși, decizia de a trece la un nivel inferior de „alarmare” nu poate fi luată mai devreme de două săptămâni.

Noile restricții

Începând de luni, 9 noiembrie, timp de o lună, și în aceste localități se vor aplica noile restricții.

Devine obligatorie purtarea măştii pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani în toate spaţiile deschise, magazinele se închid la ora 21,00, se interzice circulaţia în afara locuinţei între orele 23,00 – 5,00, cu unele excepţii pentru care trebuie prezentată o declaraţie pe proprie răspundere, iar activitatea pieţelor, târgurilor şi bâlciurilor în spaţii închise se suspendă.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button