ARHIVA B365

Ce le recomandă MAE celor care merg cu maşina în Bulgaria

MAE a emis în acest sens o atenţionare de călători, scrie mediafax.ro.

„Ministerul Afacerilor Externe recomandă persoanelor care călătoresc cu autoturismul în Republica Bulgaria să încheie asigurări antifurt şi recomandă să fie consultată periodic pagina web a MAE (www.mae.ro), rubrica Sfaturi de călătorie – Alerte de călătorie”, se arată în comunicatul transmis vineri.

Pe de altă parte, la rubrica de pe site-ul MAE „Condiţii de călătorie” se menţionează că Bulgaria este o ţară cu un nivel mediu al criminalităţii.

„Infracţiuni de tipul furtului din buzunare, înşelăciunilor sau furtului din maşini pot apărea în zone aglomerate (gări, staţii, parcări, centre comerciale, benzinării sau zone de servicii pe autostrăzi). S-au semnalat cazuri de agresiune şi furt de autovehicule pe şoselele naţionale”, precizează sursa citată.

MAE recomandă ca documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit să se păstreze în locuri sigure şi să nu fie expuse în mod vizibil asupra deţinătorilor sau în maşini.

De asemenea, se menţionează că maşinile trebuie încuiate şi asigurate cu sisteme de alarmă.

O altă recomandare generală este ca deplasările cu autoturismul să se efectueze numai pe timpul zilei şi pe artere rutiere principale (drumuri europene şi autostrăzi).

„În cazul în care vi se solicită să opriţi autoturismul şi aveţi suspiciuni în legătură cu adevărata calitate a persoanelor respective, vă recomandăm evitarea opririi şi deplasarea până la cel mai apropiat post fix sau mobil de poliţie, pentru relatarea situaţiei şi solicitarea de sprijin”, mai este precizat pe pagina web a MAE.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button