Ce instituții publice oferă angajaților locuri de parcare gratuite în centrul Bucureștiului. Topul locurilor „rezervate”

16 sept. 2022
708 Afișari
Ce instituții publice oferă angajaților locuri de parcare gratuite în centrul Bucureștiului. Topul locurilor „rezervate”
Ce instituții publice oferă angajaților locuri de parcare gratuite în centrul Bucureștiului. Topul locurilor „rezervate”

Peste 2.500 de bucureșteni care lucrează la stat parchează gratuit pe locurile unde restul locuitorilor sunt nevoiți să plătească. Este vorba despre bugetarii care dispun de locuri de parcare rezervate în centrul orașului în apropierea sediilor instituțiilor unde lucrează. Uneori, instituțiile statului beneficiază de străzi întregi de locuri de parcare rezervate, fapt care poate îngreuna parcarea pentru restul cetățenilor.

Circa 2.500 din totalul de 13.000 de locuri de parcare cu plată din centrul Bucureștiului sunt rezervate pentru bugetarii care lucrează la sediile instituțiilor din inima Capitalei, aceștia parcând pe aceste locuri gratuit, potrivit informațiilor obținute de Hotnews. În unele cazuri, parcările „albastre” de pe unele străduțe sunt ocupate în întregime de angajații unor instituții de stat, accesul altor cetățeni fiind îngreunat în zonele respective.

Ce instituții publice oferă angajaților locuri de parcare gratuite în centrul Bucureștiului. Topul „norocoșilor”

Primăria Capitalei a atribuit locurile gratuite instituțiilor în urma unor solicitări formulate de instituțiile statului în ultimii 20 de ani. Dintre instituțiile cu sediu în centrul Bucureștiului, cei mai „norocoși” se pot considera angajații Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, care dispun de 87 de locuri gratuite de parcare. De asemenea, angajații Administrației Prezidențiale și ai DIICOT beneficiază de 80, respectiv 65 de locuri de parcare.

În cazul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, instituția beneficiază de 16 locuri de parcare doar pe strada Eforie. Potrivit verificărilor efectuate de Hotnews, majoritatea acestor locuri sunt destinate mașinilor personale ale angajaților, nefiind vorba despre mașini inscripționate cu logo-ul instituțiilor respective.

Pentru a achita staționarea pe un loc de parcare albastru din Capitală, cetățenii trebuie să achite în funcție de zonă un tarif cuprins între 2,5 și 10 lei pe oră. Cea mai la îndemână metodă de achitare este plata prin SMS, la numărul 7458. Mesajul trebuie să conțină codul parcării, numărul de înmatriculare al vehiculului dar și numărul de ore pe care îl achită.

CITEȘTE ȘI

Revoluția parcărilor în București, cu marcaje albastre care s-au transformat în desene pe asfalt. Vopseaua s-a șters. Ce răspunde Compania Parking București

Un tânăr din București a încercat să cumpere otravă de pe DarkWeb. Ca să nu-l prindă pe el poliția, a trimis un prieten să ridice coletul

Un nou final de săptămână cu „Străzi Deschise” în București. Care este programul pentru weekendul 17-18 septembrie

Cookies