Ce înseamnă „Afacerea Refugiați” pentru unii taximetriști din București. Cum îi pândesc și cum îi păcălesc

14 mart. 2022
216 afișări
Ce înseamnă „Afacerea Refugiați

Anumiți taximetriști din București profită de situația refugiaților ucraineni ce vin în Capitală, pentru a face mai mulți bani. Șoferii le cer oamenilor sume de două ori mai mari, pentru curse ce ar costa în mod normal câte 15-20 de lei.

Refugiații ucraineni sunt țintele unor taximetriști din București

În această perioadă tot mai mulți refugiați ucraineni ajung în București, mare parte din aceștia venind cu trenul. Aceștia sunt de multe ori țintele unor taximetriști ce doresc să facă un ban în plus. Un reporter al publicației Libertatea a pretins că este refugiat ucrainean pentru a vedea dacă taximetriștii vor profita de el.

Acesta a mers în Gara de Nord și a luat un taxi din cele ce așteaptă la ieșirea laterală a clădirii. A mers către mașină și i-a explică șoferului, vorbind într-o engleza stricată, că dorește să meargă la Autogara Militari. Taximetristul i-a făcut acestuia imediat un preț:

„60 de lei, weather, weather – vreme, vreme – dar pentru tine, my friend, 50!”

Chiar dacă cursa a fost mai scumpă decât trebuia, taximetristul a fost extrem de sociabil. L-a întrebat pe refugiat de unde vine, cum a reușit să iasă din țară și i-a recomandat acestuia să plece din România spre țările vestice.

Aceeași cursă, dar ca român

Reporterul Libertatea a făcut același drum, de data asta de la Autogara Militari spre Gara de Nord,  dar ca și român. Diferența între prețul plătit ca refugiat și cel plătit ca și român este una semnificativă. Mașina avea același tarif pe kilometru cu și cea luată de la Gara de Nord, mai exact 1,99 lei/km.

Cu toate că traseul ales a fost unul puțin mai lung, cursa nu a fost nici pe departe la fel de scumpă. După cum relatează reporterul, distanța parcursă a fost de 6,7 km. Aparatul a fost pornit, iar prețul final a fost de doar 18.08 lei, cu mult mai mic față de prima cursă. Reporterul a primit de la taximetrist și bonul fiscal.

Cookies