BAZAR

Ce informații trebuie să cunoască un angajat în pompe funebre din București? (P)

Activitatea unui angajat în pompe funebre din București este una complexă și care se desfășoară pe mai multe paliere, așa cum veți vedea citind acest articol în continuare. Vorbim despre adevărați profesioniști, ale căror atribuții includ mult mai mult decât pronunțarea decesului, îmbălsămarea, transportul sicriului cu trupul neînsuflețit la biserică și cimitir etc.

Practic, ei trebuie să îi sprijine pe clienți, familii îndurerate de pierderea unui membru, să îi degreveze de toate acțiunile birocratice presupuse de organizarea unei înmormântări și să le stea la dispoziție cu răspunsuri competente la orice întrebare ar avea aceștia.

În primul rând, un astfel de angajat trebuie să cunoască foarte bine serviciile oferite de firma de pompe funebre Bucuresti pentru care lucrează. Spre exemplu, Casa Funerară Bucur oferă următoarele servicii: consultanță funerară predeces, repatriere decedați, preluare de la morga spitalului, îmbălsămare/tanatopraxie, transport funerar, depunere la capela cimitirului, înhumare/incinerare.

În mod logic, el trebuie să poată oferi clienților detalii despre fiecare dintre aceste servicii, spre exemplu să știe că îmbălsămarea este obligatorie înainte de transportul funerar și că incinerarea este perfect legală în țara noastră, chiar dacă reprezintă o practică dezavuată de către Biserica Ortodoxă Română.

În al doilea rând, un profesionist în pompe funebre din București trebuie să fie la curent și cu produsele oferite de către firma pe care o deservește: sicrie și capace frigorifice, pachete pentru pomană și parastas, coroane și jerbe funerare, monumente funerare etc.

El trebuie să cunoască informații legate de componența pachetelor în situația în care înmormântarea respectivă are loc într-o perioadă de post, dar și să îi asigure pe clienți că monumentul funerar pe care aceștia doresc să îl ridice în memoria celui plecat va respecta toate dorințele lor, chiar dacă fac parte dintr-un alt cult decât cel creștin-ortodox.

Ce informații trebuie să cunoască un angajat în pompe funebre din București? (P)

Totodată, angajații în pompe funebre din București care își respectă cu adevărat clienții și văd în activitatea lor o menire mai mult decât o profesie trebuie să cunoască și o serie de informații utile.

Spre exemplu, ei trebuie să știe totul despre Legea Funerară (privind cimitirele, crematoriile umane și serviciile funerare), ajutorul de înmormântare/deces, documentația preliminară necesară înhumării, plata pensiei neîncasate a pensionarului decedat, despăgubirile în caz de deces prin accident de muncă, eliberarea certificatului de deces/naștere/căsătorie în duplicat etc. De asemenea, ei vor cunoaște lista completă a bisericilor și cimitirelor cu care colaborează firma pentru care lucrează.

Nu în ultimul rând, un profesionist în pompe funebre Bucuresti trebuie să dispună și de câteva noțiuni și competențe de psihologie sau măcar de înclinații în acest sens.

Motivul este unul lesne de înțeles: ținând cont de natura meseriei sale, un astfel de angajat are de-a face cu persoane aflate într-o stare de spirit nu tocmai de invidiat, explicabilă prin pierderea pe care au suferit-o. Astfel, el trebuie să îi susțină și să îi încurajeze, dar în același timp să reușească să obțină de la aceștia toate documentele, datele și informațiile de care are nevoie pentru a duce înmormântarea sau incinerarea la bun sfârșit, fără incidente și întârzieri.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button